Nanošenje ajlajnera prema obliku očiju

By  |  0 Comments

Od načina na koji nanesete ajlajner, u velikoj meri zavisi koliko uspešno ćete uspeti da istaknete svoj pogled, ali i izraz celokupnog make up-a. Pravilno nanošenje ajlajnera, ne zavisi samo od stepena preciznosti vaših poteza pri nanošenju, već i od usklađenosti linije nanošenja ajlajnera i linije koja definiše oblik vaših očiju. Zato, potrebno je da način na koji nanosite ajlajner, uskladite prema obliku svojih očiju.

Kako se pravilno nanosi ajlajner prema obliku očiju?

Nanošenje ajlajnera na oči bademastog oblika:

Bademast oblik očiju, karakterističan je uglavnom po tome što oči čini vizuelno krupnim. Kod ovog oblika očiju, ajlajner treba nanositi na sledeći način: u vidu precizne, tanke i neisprekidane linije, ajlajner nanesite uz ivicu trepavica. Pritom, vodite računa da vam pokret ruke bude savršeno precizan, kako ne bi došlo do kontakta površine oka sa ajlajnerom. To bi moglo da izazove iritaciju oka i pojavu suza i peckanja u očima.

Nanošenje ajlajnera na oči spuštenog oblika:

Ukoliko imate oči spuštenog oblika, ajlajner nanesite u vidu precizne tanke linije i to duž cele spoljašnje ivice trepavica. Pritom, na mestu gde vam oblik oka kreće prema dole, liniju ajlajnera izvucite blago prema gore, tako da neutrališete vizuelni utisak spuštenog oka.

POVEZANO: Šminka za oči sa spuštenim kapcima.

Nanošenje ajlajnera na oči podignutog, mačkastog oblika:

Ukoliko imate oči podignutog, mačkastog oblika, vi prilikom nanošenja ajlajnera sebi možete dozvoliti najviše slobode. Možete se bukvalno poigravati pri nanošenju ajlajnera. Jedan od predloga je da ajlajner nanesete duž linije celog gornjeg kapka i još malo preko površine kapka, kako bi ste naglasili mačkasti oblik očiju. Čak i ukoliko se odlučite da ajlajner istovremeno nanesete i duž donjeg kapka, nećete pogrešiti. Naprotiv, još više ćete istaći lepotu i postići dubinu pogleda.

Ako ispratite oblik svojih očiju pri nanošenju ajlajnera, istaći ćete najlepše u svom pogledu i korigovati eventualne nedostatke.

Naši predlozi:

Mi vam predlažemo dva ajlajnera, jedan u olovci i jedan tuš, zavisno od toga na šta šte navikle i koji izgled želite da kreirate.

ajlajner u olovciajlajner

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!