Šminka za oči sa spuštenim kapcima

By  |  3 Comments

Ukoliko imate spuštene kapke, to može uzrokovati da vaš pogled često izgleda tužno ili umorno. U par veoma jednostavnih koraka i saveta, mi ćemo vam pomoći da otkrijete koja šminka je odgovarajuća za spuštene kapke.

I svetske lepotice “spuštene kapke” rešavaju šminkom

Ako su spušteni kapci do sada predstavljali vaš problem, za utehu bi trebalo da vam posluži činjenica da niste jedini. Naprotiv, spuštene kapke i ujedno tužan ili umoran pogled ima veliki broj dama. Među njima su čak i svetski poznate i priznate lepotice kao što su Meril Strip, Ketrin Zita Džons, Dženifer Aniston i mnoge druge.

Obzirom da je pomenutim damama nebrojeno mnogo puta pošlo za rukom da sve oko sebe zasene svojim predivnim pogledom, to može poći za rukom i vama, bez obzira na spuštene kapke.

Šminka za spuštene kapke – saveti za šminkanje

Prvo pravilo prilikom šminkanja očiju sa spuštenim kapcima, jeste da naučite da svoju manu pretvorite u svoju prednost. Spuštene kapke koji vam zatvaraju pogled, naučite da šminkate tako da vam otvaraju pogled. U tome ćete uspeti tako što ćete svaki put kada počnete da se šminkate prvo našminkati upravo kapke.

Na njih nanesite svetlo braon nijansu senke. Preciznije, senku nanosite od unutrašnje strane kapaka, prema spoljašnjoj. Pritom, kada stignete do sredine kapka, pravac nanošenja senke usmerite prema spoljašnjem kraju obrva odnosno na gore, tako da diskretno i precizno pređete površinu kapka.

Potrebno je preći površinu kapaka toliko koliko su kapci spušteni i upravo taj spušteni deo kapaka ispod obrva korigovati senkom. Na taj način, dobićete efekat otvorenog pogleda.

1535

Za više informacija, kliknite na sliku.

Nakon što ste naneli svetlo braon senku na kapke, tamno braon ajlajner nanesite na gornju i na donju ivicu oka, tako da ispratite i naglasite liniju oka. Pritom, kako bi ste najbolje naglasili liniju oka,  ajlajner nanesite na celu površinu donje ivice oka i na polovinu gornje ivice oka.

Tačnije, kada je u pitanju gornja ivica oka, ajlajner nanesite od sredine prema spoljašnjosti oka. Na kraju, kada ste naneli i senku i ajlajner, stavite što tamniju maskaru na trepavice i zasenite sve oko sebe svojim blistavo jasnim i otvorenim pogledom.

Za spuštene kapke jako je važno i…

Ono što će dodatno doprineti tome da uprkos spuštenim kapcima koje imate, vaš pogled ipak ne izgleda tužno niti umorno jesu obrve. Vaše obrve uvek moraju biti uredne i oblikovane tako da otvaraju vaš pogled. Konkretno, obrve će vam otvarati pogled ukoliko ih oblikujete tako da su deblje u tački prema unutrašnjosti lica i da se odatle postepeno sužavaju prema spoljašnjoj strani. Na spoljašnjoj strani obrve treba da su izezutno tanke.

Dobra šminka će učiniti da spušteni kapci ne izgledaju tako i da vaše “tužne” oči ne budu tužne!

3 Comments

  1. Pingback: 5 Jeftinih a kvalitetnih dekorativnih proizvoda | Lepotica.rs

  2. Pingback: Baza za senke za oči | Šminka | Šminkanje | Lepotica.rs

  3. Pingback: Odredite oblik obrva prema obliku očiju | Lepotica.rs

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!