Otkrivamo 10 tajni žena sa savršenim AJLAJNEROM!

ajlajner

Postoje određene make-up veštine bez kojih jednostavno ne možete u životu. Jedna od njih je definitivno savršen ajlajner. Mnogim damama nanošenje ajlajnera baš i ne ide od ruke. Zato smo sabrali 10 tajni žena koje su ovu veštinu dovele do maksimuma, kako biste i vi mogle da imate to savršeno crno krilce na očima!

Verovatno svi znate barem po jednu ženu iz okruženja koja uvek ima perfektan ajlajner koji se ne razmazuje, savršeno je oštar, perfektno izvučen, i ne možete je zamisliti bez crne linije na kapcima. Tako ste i vi kupile ajlajner poznatog brenda, ali na vama ne izgleda ni približno tako. Kako biste i vi postale pravi eksperti za ajlajner, ispratite ovih 10 tajni žena koje uvek imaju savršen ajlajner na očima.

10 tajni žena koje uvek imaju savršen ajlajner

1. Znaju koja formula je najbolja za njih

Na tržištu postoje ajlajneri u formi flomastera, gela i tuša. One uvek znaju koja formula od ovih im najbolje leži za rad. Generalno, oni u flomasteru su najlakši za početnike i nesigurne, potom idu gel-ajlajneri, dok su tečni ajlajneri u formi tuša najzahtevniji i traže najveće umeće.

Naša preporuka za početnice je City Color Ultra Black Pen ajlajner u flomasteru.

Nanošenje ajlajnera

2. Uvek koriste prajmer na kapcima

Ako vam se linija ajlajnera razmaže i ubrlja na kraju dana, poslušajte ovaj savet dama sa savršenim ajlajnerom: njihova tajna je u prajmeru za senku, koji nanesu na kapak pre ajlajnera. Ovo će vam stvoriti glatku površinu za crtanje, ali i omogućiti dužu trajnost i otpornost na razmazivanje.

Mi vam savetujemo City Color Primer Pot, u boji kože, idealan kao podloga za ajlajner.

3. Oslanjaju lakat na sto

Stabilna ruka znači precizna i ravna linija. Zato eksperti obavezno oslone ruku kojom iscrtavaju ajlajner na ravnu površinu, kako bi osigurali stabilnost i maksimalnu kontrolu ruke. Zato zaboravite crtanje ajlajnera u vazduhu.

4. Crtaju ga unazad

Umesto da ajlajner crtate klasičnim putem od unutrašnjeg dela oka ka spoljašnjem – poslušajte ovaj savet: krenite sa crtanjem od spolja ka unutra. Na ovaj način postićićete bolju simetriju i izbećićete cik-cak neujednačenu liniju.

Iscrtavanje ajlajnera

5. Mešaju više nijansi

Koristite tamniji ajlajner poput crnog ili braon za crtanje linije na gornjem kapku, a ako pogrešite – nije važno, jer dame sa savršnim ajlajnerom otkrivaju sledeću tajnu. Uzmite malo svetliji ajlajner poput sivog ili bronzanog, i njime popravite eventualne greške, blendajući ga sa crnom linijom. Na taj način prekrićete nesavršenosti.

6. Koriste korektor da “počiste”

Kada pogrešimo sa ajlajnerom, najčešće posegnemo za skidačem šminke kako bismo štapićem uklonile neravnine. Međutim, skidač šminke uzrokuje da se linija razlilje okolo. Mnogo bolji savet je da greškicu kamuflirate sa malo tečnog korektora koji ste nanele na štapić za uši ili špicastu četkicu.

7. Matiraju kapak da se ajlajner ne preslika

Posebno ako imate masne kapke, dešava se često da se od treptanja, linija ajlajnera preslika na gornji kapak. Odaćemo vam tajnu: fiksirajte kapak sa malo transparentnog pudera, i na taj način, ajlajner se neće više preslikavati.

Transparentni puder

8. Znaju da odaberu boju

Osim crnog, ajlajner-eksperti poznaju šta koja boja donosi za njihove oči: tako smeđi ajlajner daje suptilan smoky efekat i najbolje je rešenje za plavuše, beli na donjem kapku čini oči većima, sivi ajlajner deluje meko i “otvara” oči, teget ili zeleni prelepo ističe smeđe i sive oči, ljubičasti  je idelan za zelenooke dame, a bordo stavlja plavetnilo očiju u prvi plan, dok je gliter ajlajner savršen za “bling” momenat.

9. Ne povlače kožu kad ga nanose

Pošto crtanje linije ajlajnera neminovo donosi pomeranje kože, često zatežemo kožu oko spoljašnjeg dela oka, kako bismo dobile glatko platno za crtanje. Ovo je pogrešno: kada se koža vrati u prvobitno stanje, dobićete cik-cak liniju. Zato ajlajner crtajte bez povlačenja kože.

Mi vam savetujemo City Color Extreme Bold ajlajner u tušu, idealan kako za iskusnije, tako i za početnice.

Savršen ajlajner

10. Redovno menjaju ajlajner

Nema ništa gore i teže za rad od starog, poluosušenog ajlajnera. Zato dame koje uvek imaju savršen ajlajner redovno kupuju nov i menjaju stari. Gel lajner treba menjati na svaka dva do tri meseca, jer najviše sakuplja vlagu i bakterije, dok onaj u tušu ili flomasteru može trajati do 6 meseci, a onaj u olovci i do godinu dana. Uvek radite sa svežim ajlajnerom, jer ćete dobiti najbolju pigmentaciju iz njega.

Pročitajte još i: Najčešće greške prilikom nanošenja ajlajnera

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!