Letnje frizure za +30°C: Podignite kosu!

By  |  0 Comments

Leto je omiljeno godišnje doba, sve dok temperatura ne počne prelaziti 30°C, i kada vam kosa postane oznojana, beživotna i raščupana. Kako ne biste svakog dana nosili vezan konjski rep – znajte da letnje frizure mogu biti zanimljive, lepe i ženstvene. Zato u nastavku donosimo 8 najlepših i najpraktičnijih letnjih frizura sa dignutom kosom, koje možete same napraviti!

8 najlepših letnjih frizura za vrućine

1. “Bling” twist frizura

Vaša kosa će leti sigurno biti naelektrisana i teksturisana, zato iskoristite to, uvijte je i podignite u francusku uvijenu pundju. Osigurajte je ukosnicama. Ušuškajte krajeve kose koji vire ka unutra, a istovremeno ostavite par pramenova koji uokviruju lice, kako biste “omekšali” look. Za “bling” efekat, ukrasite frizuru šnalicama sa cirkonima i kamenčićima!

Credit: @Celebrity Hairstylist

2. Polu-podignuta kosa

Evo super lakog trika kako da svaku letnju frizuru učinite šik: dodajte zanimljiv aksesoar za kosu. Najpre poprskajte koren kose sa sprejem za volumen, kako biste dobili volumen. Potom povucite gornji sloj kose pozadi i zakačite ga pozadi sa metalnom šnalom zanimljivog oblika.

Naša preporuka je Subrina Boom Boost sprej za dodatni volumen kose iz korena.

Credit: @KRISTIN ESS HAIR

3. Zalizani trostruki rep

Ova blistava frizura je veoma laka i izgleda glamurozno: najpre ispeglajte kosu, naprskajte sprej za sjaj, i vežite gornju trećinu kose u polu-rep. Počešljajte sledeću trećinu kose, zajedno sa repom koji visi i vežite još jedan rep na sredini vaše glave. Potom isto uradite sa i poslednjom trećinom kose.

Povezano: Ovih 8 HOT frizura su u trendu za leto 2018!

Credit: @

4. Kovrdžava kosa na vrh glave

Kovrdžave devojke ovog leta mogu slobodno da puste lokne da se razlete sa ovom voluminoznom frizurom, koja divno izgeda uprkos vlazi. Prvo, povucite najkraće šiške prema čelu, kako bi delovale poput lažnih šiški. Potom uz malo spreja za definisanje kovrdža, pokupite kosu na vrh glave i vežite gumicom.

Mi vam predlažemo Subrina Twister sprej za definisanje kovrdža!

Credit: @Yara (يارا‎) Shahidi

5. “Wet hair” sa trakom za kosu

Trake za kosu su već neko vreme potpuno IN! Zato iskoristite to! Kako traka za kosu ne bi delovala dečije, uparite je sa “wet-hair” konjskim repom. Samo nanesite malo gela za kosu (veličine kovanice) na vlažnu kosu, pre nego što je vežete u niski rep, sa razdeljkom sa strane. Na sve to dodajte zanimljivu traku za kosu i spremni ste čak i za izlazak!

Credit: @Lucy Hale

6. Zalizana kosa sa ukosnicama

Ukosnice se više ne skrivaju unutar kose, već se naprotiv – pokazuju sa stilom! Napravite duboki razdeljak sa strane, a ušuškajte kosu sa one strane gde je ima manje, iza uha. Naprskajte lak za kosu i začešljajte sve dok ne bude zalizana. Zakačite stranu gde ima manje kose sa 10-15 nasumično postavljenih i ukrštenih ukosnica.

Povezano: 11 iznenađujuće lakih frizura sa ukosnicama za kratku kosu

Credit: @LACY REDWAY HAIRSTYLIST

7. Uvijen i zakačen konjski rep

Konjski rep za leto nije baš wow frizura, ali – lako ga možete osvežiti! Pokupite vaše lokne, pletenice ili ravnu kosu u visoki rep. Prilikom poslednjeg omotavanja gumicom, kosu provucite samo do pola, kako biste formirali čvor. Zakačite zlatnu šnalu za kosu oko baze tog čvora, ili oko polovine čvora, kao na slici. Krajeve pustite da padaju slobodno.

Credit: @LACY REDWAY HAIRSTYLIST

8. Klasična pletenica sa ukrasom

Stara klasična pletenica je “must” za leto, ali možete je “podići” uz malo bling detalja. Kada počnete da pletete pletenicu od standardna tri dela, nakon dva pletenja, umetnite lančić za kosu (traku ili ogrlicu), pletite kosu sa njim, a potom ga osigurajte ukosnicama ispod pletenice.

Credit: @Celebrity Hairstylist

Pročitajte još i: 4 letnje frizure za 5-10 minuta

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!