11 iznenađujuće lakih frizura sa ukosnicama za kratku kosu

Retko koja postojana frizura se pravi bez ukosnica. Pored toga što dobro drže kosu na predviđenom mestu na glavi, ukosnice su neprimetne, ali mogu i osvežiti svaki izgled kose kada se vide, odnosno izuzetno su suptilan, a efektan modni dodatak. Otkrivamo vam 11 iznenađujuće lakih frizura sa ukosnicama za kratku kosu i znamo da ćete biti oduševljene predlozima i sigurno ćete poželeti da ih probate.

Najvažnije pravilo prilikom pravljenja frizura sa ukosnicama jeste da talasastu stranu ukosnice okrenete ka temenu glave kako biste sprečili klizanje i što bolje osigurali stil frizure koju ste izabrali da nosite. Naravno, kako biste obezbedili još čvršće držanje, vašu frizuru dodatno učvrstite lakom za kosu.

Kako da napravite frizure sa ukosnicama za kratku kosu?

Gde god pošli, imaćete prelepu frizuru bez puno muke. Verujemo da će devojkama koje imaju kratku kosu ovog leta ukosnice postati neizostavan deo pribora za pravljenje frizura.

Stil 1

Izdvojte središnji deo kose na vrhu glave (dužina prsta od linije kose) te ga učvrstite pomoću ukosnica većih dimenzija, tako da prilikom stavljanja svake ukosnice dodajete manji deo kose i naizmenično postavljate ukosnice.

Stil 2

Napravite duboki razdeljak sa strane, začešljajte kosu pa počinjući od luka obrve ukosnicama učvrtite kosu sa suprotne strane. Takođe, možete napraviti ležernu punđu sa strane i spremni ste za izlazak.

Stil 3

Napravite razdeljak sa strane te je ukrasite ukrštanjem ukosnica počinjući tik iza uva.

hair-pins-or-hair-clips.jpg
Pogledajte i: Kako da ukosnice nosite kao modni dodatak!

Stil 4

Kosu skupite u niski rep, provucite spužvu pa rasporedite ravnomerno kosu rako da prekrijete celu spužvu. Oko gornjeg dela punđe zakačite ukosnice ali tako da pola ukosnice zadenete u kosu, a vrh ostavite da viri. Ukosnicama možete ukrasiti i celu punđu na isti način kao i gornji deo.

Stil 5

Izdvojte kosu sa strane, učvrstite je ukosnicama tako da vam se krajevi kose i vertikalno postavljene ukosnice spajaju na zadnjem delu glave.

Stil 6

Izdvojte kosu sa strane, učvrstite je ukosnicama tako da vam se krajevi kose te horizontalno i naizmenično postavljene ukosnice spajaju na zadnjem delu glave.

Stil 7

Pokupite svu kosu na vrhu glave i napravite neurednu visoku punđu. Pomoću ukosnica različite dužine (najmanje, srednje, velike, srednje, velike) pa ih u obliku slova V postavite na začešljanom potiljku glave, tako da idu sve do punđe.

Stil 8

Razdelite kosu po želji pa izdvojte pramenove sa strane i vežite ih u niski konjski rep. Ostatak kose uvijte oko formiranog repa i sa svake strane učvrstite ukosnicama. Ukosnice većih dimenzija postavite horizontalno i naizmenično iznad formirane punđe.

pjimage
Pogledajte i: Kako da napravite 4 letnje frizure za kosu do ramena!

Stil 9

Formirajte duboki razdeljak pa na strani sa više kose izdvojte mali pramen i uvrtite ga i učvrstite ukosnicom tako da se vrh ukosnice suptilno vidi. Kraj prvog uvrnutog pramena, spojite sa novim pramenom, uvrtite i učvrstite ukosnicom. Ponovite korake sve dok ne stignete do uha.

Stil 10

Zaližite duboki razdeljak pa obe strane, polazeći od uha prema vratu postavite koliko god želite ukosnica.

Stil 11

Formirajte razdeljak sa strane, pa onoj strani sa manje kose izdvojte pramen, uvrtite ga u mini punđu koju treba da učvrstite ukrštanjem ukosnica. Napravite najmanje tri mini punđe prateći objašnjani korak. Ostatak kose prebacite sa druge strane i učvrstite ukosnicom na potiljku glave.

Pogledajte i video tutorijal kako da napravite frizure sa ukosnicama!

Povezano: 5 načina da stilizujete kosu maramom ovog leta!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!