Profesionalni vs. drogerijski proizvodi za kosu: U čemu je razlika?

profesionalni i drogerijski proizvodi za kosu

Upravo perete kosu pod tušem, i shvatate da vam je ponestalo šampona za kosu. Sutrašnji plan je da posetite vašu lokalnu drogeriju ili market, kako biste obnovili zalihe šampona. Najverovatnije ćete pazariti isti šampon koji ste i potrošili, ili neku drugu bočicu, koja je na akciji ove nedelje. Vaša kosa će biti mirišljava i čista – ali to je sve što ovi šamponi nude. Ukoliko smatrate da su drogerijski proizvodi sasvom OK i pitate se zašto da potrošite 2, 3 ili 4 puta više na isti proizvod salonskog kvaliteta – u nastavku vam otkrivamo odgovor!

Drogerijski proizvodi za kosu

Drogerijski brendovi proizvoda za kosu se mogu naći u marketima, prodavnicama mešovite robe, drogerijama i lokalnim “kućama hemije”. Osim svoje izuzetno pristupačne cene, obično dolaze u primamljivim, šarenim pakovanjima, sa jakim mirisima. Iako mnogi drogerijski i profesionalni brendove sadrže ISTE sastojke (ili bar slične), razlika je u tome da su kod drogerijskih proizvoda, ovi sastojci RAZBLAŽENI, tako da nećete dobiti sve benefite npr. arganovo ulja ili keratina.

Sigurno se pitate čime se razblažuju ovi aktivni sastojci, za kojima svi vapimo, kada je reč o nezi kose? To se radi raznim hemikalijama, filerima i vodom. Ovi sastojci ne rade apsolutno NIŠTA za vašu kosu – a čak je mogu i oštetiti.

drogerijski proizvodi

Sulfati kao problematičan sastojak

Gotovo svi drogerijski šamponi za kosu sadrže ozloglašena sulfatna jedinjanja – veštačke deterdžente, koji isušuju kosu i spiraju njena prirodna ulja, i farbanu boju. Oni čine da šampon jako peni i proizvode sapunicu, što nam daje prividni osećaj da smo temeljno oprali kosu. Nažalost sulfati isušuju dlaku, kožu glave, i spiraju vašu skupo plaćenu boju za kosu.

Balzami i maske za kosu

Kada je reč o regeneratorima i maskama za kosu iz drogerije, ovi brendovi sadrže jako malu količinu negujućih sastojaka. Prosto, nema ih u dovoljnoj količini da bi navedeno “ulje argana, kamelije i cveta tijare” učinilo išta za zdravlje vaše kose.

Profesionalni proizvodi za kosu

Za razliku od drogerijskih proizvoda, salonski sadrži izuzetno koncentrovane, visokokvalitetne sastojke, koje možete videti na INCI popistu sastojaka na etiketi. Ako bismo morali porediti proizvode za kosu sa uljima za kuvanje, profesionalni brendovi bi bili ekstra devičanskog maslinovo ulje, a drogerijski bi bili obično suncokretovo ulje, rafinisano i nižeg kvaliteta.

Mi vam predlažemo neki od profesionalni šampona za kosu, koje možete pronaći u našem LEPOTICA BEAUTY SHOP-U.

profesionalni proizvodi za kosu

Zbog svoje koncentracije sastojaka, salonski proizvodi koštaju više, ali automatski koristite manje proizvoda. Sigurni smo da kod drogerijskih šampona, istisnete skoro ceo dlan proizvoda, dok sa profesionalnim bukvalno možete oprati kosu količinom jednog novčića.

Zato bočica profesionalnog šampona može trajati mesecima, dok onaj drogerijski potrošite za svega mesec dana.

Balzam i maske za kosu

Što se tiče profesionalnih regeneratora i maski za kosu, oni sadrže mnogo više hidrirajućih supstanci i proteina nego drogerijski. Stoga imaju više šansi da dopru do središta dlake. Pošto su i one koncentrovane, jedna maska ili regenerator profesionalnog brenda trajaće vam čitavu večnost. Osim toga, mnogo je veća šansa da ćete rešiti problem kose uz profesionalni brend, jer će koncentracija sastojaka uspešnije delovati na vaš problem (bilo da je to suva, masna ili oštećena kosa).

Stoga se profesionalni haircare proizvodi veoma isplate na duže staze. Ovo je posebno važno ako volite da uštedite, ali i da budete negovane istovremeno.

Mi vam preporučujemo profesionalnu REVLON Superior UniqONE masku za kosu, koja kosi pruža 10 benefita nege, uz koncentrovane sastojke.

error: Content is protected !!