Must-have proizvod za 2020. godinu: Parfem za kosu

parfem za kosu

Postoji mnogo faktora koji čine prvi utisak o nekoj osobi, a miris je jedan od njih. S tim na umu, jedan od nanovijih proizvoda koji je stekao naglu popularnost je parfem za kosu. Jer parfem više nije samo za telo! U nastavku pročitajte zašto je ovaj hair proizvod must-have za sledeću godinu!

Dok većina parfema i body sprejeva mogu imati jak miris, parfemi za kosu proužaju suptilan, svež i dugotrajan miris, koji je zaista bolja opcija za vašu kosu od standardnog parfema.

Ne možete poreći taj osećaj kada vas neko zagrli ili prođe pored vas i pohvali vas komplimentom poput: “prelepo mirišeš”. Ako se “naoružate” pravim parfemom za kosu, i vi m,ožete dobiti taj efekat. Zato zadržite vaš standardni parfem samo za telo, kako bi ste otkrili sve mogućnosti novog tipa proizvoda – parfema za kosu!

Šta je tačno parfem za kosu?

Parfem ili mist za kosu je miris specijalno dizajniran da se nanosi na dužinu kose. Ovaj proizvod ne samo da osvežava miris vaša kose, već ujedno sadrži i hranljive sastojke koji pomažu da se kosa odmrsi i hidrira. Parfem za kosu može ujedno da smanji njeno elektrisanje i da poboljša teksturu vaših lokni.

nanošenje parfema za kosu

Parfem za kosu sadrži manje alkohola i štetnih hemikalija nego standradni parfem, a ujedno ima i dugotrajniji efekat, jer kosa upija mirise mnogo bolje nego koža! Ovo sigurno niste znali.

Povezano: 9 saveta kako da vam kosa lepše i duže miriše

Kako se koristi parfem za kosu?

Parfem za kosu se jednostavno koristi: samo našpricajte dužinu kose i sačekajte da se mirise upije i razvije. Preporučujemo da ga ne prskate na teme, kako ne biste izazvali iritaciju osetljive kože glave. Parfem za kosu možete koristiti ujutru kada počinjete dan, posle vežbanja, celog dana na poslu, pre izlaska… u bilo kom trenutku kada želite da osvežite miris vaših lokni!

Kako da napravite parfem za kosu?

Znamo da ponekada, proizvodi za kosu mogu koštati puno, ali dobre vesti su da ne treba da ispraznite novčanik zbog parfema za kosu! Ako ste “uradi sama” devojka, donosimo vam popularan recept za mućkanje prirodnog i negujućeg parfema za kosu.

1. Pomešajte 2 šolje destilovane vode i dodajte 5 kapi eteričnog ulja po izboru (lavanda, menta, sandalovina, limun, pomorandža).

2. Dodajte dve kašike ulja za kosu (kokos, maslina, jojoba, argan).

3. Dobro promućkajte mešavinu i uspite je u bočicu sa raspršivačem.

4. Naprskajte formulu na suvu ili mokru kosu!

Povezano: Beauty porcija – koja količina proizvoda za kosu je dovoljna?

sprej za kosu

Da li treba da koristite parfem za kosu?

Realnost je da nikada ne bi trebalo da prskate klasičan parfem za telo na kosu. On sadrži sastojke poput alkohola, koji isušuje kosu. Parfemi za kosu su posebno kreirani da odgovaraju kosi – hranljivi su i nemaju tako dramatičan miris kao parfemi.

Takođe, parfemi za kosu su mnogo efikasniji od klasičnih parfema. Kosa ima veću površinu nego telo, tako da bolje distribuira miris.

Pročitajte još i: 10 tajni osoba koje uvek mirišu sjajno

error: Content is protected !!