Beauty porcija: Koja količina proizvoda za KOSU je dovoljna?

količina proizvoda za kosu

Često pomislimo da je ne možemo naneti previše beauty proizvoda, ali istina je – da je manje zapravo više! Kao i u hrani, “porcija” kozmetičkih proizvoda je bitna, ako želite najbolje rezultate. Koliko puta se desilo da ste izašli iz kuće masne kose jer ste naneli previše balzama za kosu ili pune kose belog praha, jer ste preterali sa suvim šamponom? U nastavku otkrijte kolika porcija beauty proizvoda je dovoljna za vašu KOSU!

8 hair proizvoda: odredite pravu porciju

Preterana upotreba velikih količina hair proizvoda ne samo da otežava kosu, već i vaš novčanik.  Ne samo da ćete dobiti pravi efekat koji proizvod obećava, nego ćete ovako i uštedeti, duže koristeći jedan proizvod!

#1: Šampon

Lako je preterati sa količinom šampona, ali zaista nema potrebe da ga nanosite u velikoj količini. Za kratku kosu (iznad ramena), iscedite veličinu dve maline, a za dugu, veličinu kriške kivija. Koncentrišite šampon prvenstveno na koren kose, dok će dužinu oprati pena koja bude klizila sa korena.

Povezano: Kako da odaberete pravi šampon prema TIPU kose?

količina proizvoda za kosu

#2: Regenerator

Ako punite dlanove ogromnim količinama regeneratora – već naslućujemo katastrofu! Ova količina balzama će samo umastiti i otežati kosu. Zato regenerator nanosite počevši od polovine dužine, pa naniže, sve do krajeva. Nanesite porciju veličine trešnje za kratku kosu, a količinu dve do tri maline za dugu. Ako imate posebno suvu ili grubu dlaku, povećajte porciju za 1/3.

#3: Serum/eliksir za kosu

Prevelika upotreba eliksira ili seruma za kosu vodi do – pogodićete, masne kose. U zavisnosti od njene dužine, dve do tri kapljice su više nego dosta. Nanesite ga prstima kroz kosu, i klonite se skalpa. Njemu eliksir nikako nije potreban!

Ako imate tanku dlaku, koja je sklona uvijanju, a pritom se lako zamasti, preporučujemo vam Orofluido Asia Zen eliksir za kosu sa uljem pirinča i kamelija, kao i ekstraktom trešnje.

eliksir

#4: Stajling krema

Generalno, sve stajling proizvode za kosu treba da koristite oprezno i štedljivo. Zapamtite: uvek možete dodati proizvod, ali ga ne možete skinuti sa kose. Izmerite dovoljnu količinu kreme koja odgovara površini novčića od 1 dinara. Raširite je ravnomerno po dlanovima i nanesite na kosu, na udaljenosti od nekoliko cm od korena.

količina proizvoda za kosu

#5: Lak za kosu

Raspršite lak za kosu lagano i jednako, u dužini ruke. Kratki, teški špricevi  spreja blizu glave ostaviće ukrućeni, mokar izgled kose. Zato se dovoljno udaljite od kose i prsnite mlaz u dužini jedne ruke.

Povezano: Pet proizvoda za kosu koje morate imati!

#6: Vosak i pomada

Manje je uvek više kada je reč o proizvodima za kosu koji su lepljivi. Voskovi i pomade su kreirani da jako učvršćuju kosu, zato je mala količina više nego dovoljna. Koristitite veličinu badema, koja će odraditi sav styling posao. Ako niste zadovoljne izgledom, uvek možete dodati malkice više.

Preporučujemo vam profesionalnu Subrina modeling kremu za kosu, koja joj daje učvršćivanje ali i fleksibilnost.

stajling krema

#7: Pena za kosu

Pena je lagane teksture, ali je koncentrovana. Previše pene može uzrokovati ulepljenu ukrućenu kosu. Kada želite da dodate volumen kosi koristeći penu za oblikvoanje, neka vam loptica za golf bude vodič za količinu. Blago utapkajte penu na dlanove i prstima je nanesite od korena do vrhova.

količina proizvoda za kosu

#8: Šampon za suvo pranje

Razlog zašto obožavamo suvi šampon (osim njegovih očiglednih pednosti) je što nam je potreban samo kratki mlaz po sekciji kose. Napravite nekoliko razdeljaka po skalpu i u svaki prsnite kratki potez mlaza.

Pročitajte još i: Dermatolozi savetuju – evo kako se ispravno koristi maska za kosu!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!