4 razloga zbog kojih imate akne

akne

Nadale smo se da ćemo akne imati samo tokom tinejdžerskog doba, ali i danas često posećujemo dermatologa zbog istog problema. Zbog čega nas akne zahvate i u odrasloj dobi?

Osim podivljalih hormona tokom trudnoće, menopauze i menstrualnog ciklusa, kada dolazi do povećanog lučenja prirodne masnoće kože koja začepljuje pore, borbu sa aknama vodite i zbog ova 4 razloga.

Zašto se pojavljuju akne kod odraslih?

Pušenje

Akne češće izbijaju kod osoba koje puše, posebno kod žena koje su imale akne u mladosti. Zbog lepog izgleda lica, prestanite da pušite. Pušenje potiče pojačanu proizvodnju sebuma, odnosno uzrokuje brže mašćenje kože i začepljenje pora, što je prvi korak u razvoju akni.

Povezano: Čista magija: Makeup za prekrivanje svake vrste akni!

Jutarnja kafa

Ako u kafu stavljate mleko, znate razlog zašto imate akne u odrasloj dobi. Mlečni proizvodi konzumirani u velikim količinama uzrokuju hormonske akne. Ipak, sir i jogurt su fermentisana hrana koju ne trebate izbegavati u vašoj ishrani, odnosno plašiti se da ćete imati akne zbog ovih mlečnih proizvoda. Uz kafu možete uživati ako počnete koristiti biljna mleka.

Napici sa proteinima surutke

Ukoliko imate problem sa aknama u odrasloj dobi, razlog njihovog nastanka su i napici sa proteinima surutke ili konzumiranje proteinskih suplemenata koji sadrže surutku. Ovaj protein popularan u periodima treninga, ali i u periodu oporavka sportista i rekreativaca, zasnovan je na mlečnim proizvodima.

joga polozaji protiv stresa
Pogledajte i: Kako da se oslobodite stresa – probajte 3 najefikasnije joga poze!

Stres

Mentalni ili fizički stres je takođe razlog izbijanju akni u vašim 30-im, 40-im ili čak u 50-im godinama života. Iako je današnji način života nezamisliv bez stresa, kako biste sprečili izbijanje akni, pokušajte ga se rešiti metodama kao što su joga, meditacija, masaža, aromaterapija, kupka…

Kućna nega je odlična preventiva protiv akni

Čišćenje i pravilna nega kože lica, posebno one koja je sklona aknama, od izuzetnog je značaja. Zato vam predlažemo sledeće preparate koji će detaljno očistiti i umiriti kožu.

Čišćenje lica

Najvažnije je ujutru i uveče lice očistiti mlekom za lice sa aloe verom. Sledi umivanje toplom vodom, pa tonik za lice sa aloe verom.

Selection_021Selection_022

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nega i hidratacija lica

Ujutru, posle tonika, možete naneti hidrantnu gel kremu, a uveče ihtiol kremu. Dva puta u toku nedelje koristite umirujuću masku sa kamilicom.

Selection_023Selection_024Selection_025

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ostale proizvode za negu kože lica potražite na LEPOTICA WEBSHOPU.

 

error: Content is protected !!