Čista magija: Makeup za prekrivanje svake vrste akni

makeup za prekrivanje akni

Akne nas teraju da postanemo vešti u šminkanju. Ako je vaša koža sklona nastanu akni ili imate problematičnu i masnu kožu, u ovom tekstu ćete pronaći makeup rešenje za svaki problem.

Naslovna foto: PhotoJoiner Pinterest Photo

Kako da prekrijete svaku vrstu akni pomoću makeup-a?

Akne sa belim središtem

Ne moramo vam napominjati da pre šminkanja prvo operete lice kako biste uklonili sve nečistoće. Idealan preparat za sve tipove kože je KOLAGEN I ELASTIN Mleko za čišćenje lica koji nežno otklanja šminku i nečistoće. Takođe, veoma je bitno da prilikom prikrivanja akni sa belim središtem koristite korektor koji je suvlji i gušći (slične teksture kao prajmer) a koji će savršeno prekriti sve nepravilnosti na vašem licu. Pomoću male četkice korektorom prekrijte aknu sa belim središtem, kao i crvenu, upalnu oblast koja je okružuje. Kako biste izbegli presijavanje kože, preko korektora nanesite puder u prahu koji se podudara sa bojom vaše kože. Ako je akna sa belim središtem uporna te se i dalje vidi nakon šminkanja, iskoristite je u vašu korist – pomoću crnog ajlajnera napravite mladež od nje.

mle
Za više informacija, kliknite na sliku!

Cistične akne

Pre šminkanja, važno je da cistične akne, koje su često bolne i upaljene, smirite pomoću ledenih ili toplih obloga, zavisno od toga šta vašoj koži više prija. Umesto teške podloge, koja će još više istaći nepravilnosti na vašem licu, odlučite se za kombinaciju Skinology hidratante kreme za lice i laganog korektora kao što je Kremasti korektor Light 1.1. Ne trudite se da u potpunosti prekrijete cistične akne jer je to naprosto nemoguće. Skrenite pažnju sa vašeg problematičnog lica na smokey eyes pogled ili modni detalj u koji će svi gledati.

Povezano: Fantastični trikovi za nanošenje korektora!

Suve, ljuspičaste akne

Dvostruko je grozno ako, nakon preterane upotrebe lekove za ublažavanje simptoma i nemedicinskih tretmana koji čiste i neguju kožu sklonu aknama, akne postanu suve i perutave. Prvi korak koji bi trebalo da poduzmete jeste hidratacija kože – koristite malu količinu hidratantne kreme bez ulja. Na ovaj način ćete pripremiti kožu za vašu redovnu rutinu prikrivanja akni pomoću makeup-a.

Miteseri

Kada je reč o miteserima, odnosno malim crnim tačkama na licu koje se uporno vraćaju, treba da ih prekrijete pomoću tankih slojeva različite teksture. Prvi korak jeste nanošenje tečne ili kremaste podloge za makeup na delove lica prekrivene miteserima. Potom preko mitesera utapkajte malo korektora u boji vaše kože pa sve fiksirajte puderom u prahu ili u kamenu. Ako se miteresi i dalje vide na tanki kist stavite još malo korektora te ponovno tapkanjem nanesite na nepravilnost koju želite sakriti.

Naša preporuka je City Color puder u kamenu koji je savršen za svakodnevno nanošenje.

pud
Za više informacija, kliknite na sliku!

Povezano: Bubuljice – Kako da ih prekrijete šminkom u nekoliko koraka!

error: Content is protected !!