Kako da postignete “no-makeup make-up” u samo 5 koraka?

no make-up make-up

Ako iole pratite make-up trendove, sigurno ste čuli da je poslednjih sezona “no make-up make-up” stil šminkanja u fokusu! Dakle, ne želimo da nam se šminka vidi iz aviona, već da budemo toliko suptilno našminkane, da naša koža deluje potpuno prirodno, kao da nemamo šminku. Postizanje ovog izgleda je izazov – znamo da nije lako postići da se šminka “ne vidi”. Zato vam u nastavku donosimo brzinski “no make-up make-up” tutorial, korak po korak!

Suptilna “no make-up make-up” šminka

#1: Dobro pripremite kožu

Ključ “no make-up make-up” šmike je savršena priprema kože. Šminkeri savetuju da kožu maksimalno dobro hidrirate i iluminirate, koliko god je moguće. Počnite sa hidratantnom kremom za lice i okoloočnom kremicom, i potom nanesite prajmer, koji će dati savršeno “platno” za dalje šminkanje tena.

Povezano: 5 proizvoda koje možete koristiti umesto prajmera za ten

#2: Puder nanesite samo na kritična mesta

Umesto da nanesete tečni puder preko celog lica, kod “no make-up make-up” šminke, važno je da prkreijete samo kritična mesta, “spot” metodom. Koristite rastresitu četkicu za senku, kako biste utrljali puder (ili korektor), na sve one tačke koje imaju diskoloraciju, bubuljice, ili flekice, da izjednačite ten. Manje je više – zato koristite manje od pola zrna graška za ovo “spot” prekrivanje.

korektor

#3: Neka oči budu tople boje

No make-up make-up stil uključuje suptilno našminkane oči, u toplim bojama. Koristite gel za obrve, kako biste dali dimenziju obrvama, i držite se nude, taupe ili smeđih senki. Uzmite toplo braon nijansu i izblendajte je u spoljašnjim uglovima očiju, i ispod donje linije trepavica, a sve završite slojem smeđe maskare!

Povezano: 7 načina da nanesete senke za oči za baš svaku priliku

#4: Suptilno našminkajte obraze

Za suptilnu definiciju lica, nanesite kontur nijansu u udubljenja ispod jagodičnih kosti, na čelo i liniju vilične kosti. Dodajte malo mat bronzera na mesta koja bi sunce prirodno obasjalo, i dodajte tačkicu rumenila. Trik za “no make-up make-up” je da koristite kremasto rumenilo, jer ono daje prirodnu rumenu boju, dok se topli na koži.

rumenilo

#5: Završite sve sjajem za usne

Kako biste finiširali izgled, na usne nanesite blago obojen sjaj u nude boji. Ovde je ključ da potrefite podton sjaja, kako bi se savršeno slagao sa vašom kožom. Možete odabrati i sjaj sa blagim iridescentnim šljokicama.

Kako vam se čini “no make-up make-up” izgled? Da li se natural ili “full glam make-up” devojka?

Pročitajte još i: 5 make-up trendova koji vam nisu potrebni za svaki dan!

error: Content is protected !!