7 načina da nanesete SENKE za OČI za baš svaku priliku!

nanošenje senke za oči

Ako tužno gledate svoju kolekciju senki za oči, jer ne umete baš najbolje da baratate četkicama i bojama, ovaj vodič je za vas! Saznajte 7 osnovnih tehnika nanošenja senke za oči koje će odgovarati apsolutno svakoj prilici – dnevnoj, večernjoj, prirodnoj ili glamuroznoj šminki!

Ne postoji pravi ili pogrešan način da se našminkate, sve dok postižete onaj make-up look koji želite. Ipak, ako želite da vaše umeće senčenja očiju podignete na viši nivo, pogledajte na koje sve načine možete naneti senke za oči. Jer umeće se krije u načinu aplikacije i blendanju odabranih nijansi.

7 tehnika nanošenja senke za oči

Jedna prozračna nijansa na celom kapku

Ovo je sjajna tehnika senčenja očiju za početnike, ali i neprevaziđena “go-to” opcija za dame u žurbi koje žele ležernu dnevnu šminku. Dakle, odaberite jednu nijansu koja će laskati vašoj  boji očiju i lagano je nanesite preko celog kapka.

Za ovu tehniku su sjajne kremaste ili senke u stiku, jer ih bukvalno možete ublendati prstom – što više blendate, boja će biti prozračnija. Ako preferirate praškaste senke, uzmite pufnastu četkicu za blendanje i nanesite senku laganim pokretom u pregib i na pokretni deo kapka dok ne dobijete pigmentaciju koju želite.

Credit: @Evgeniya

Gradijent dve nijanse

Sledeći nivo je dodavanje još jedne nijanse u miks. Sigurni put je jedna šimerasta i jedna mat senka. Prvo nanesite mat senku pufnastom blending četkicom u pregib kapka, fokusirajući se na spoljašnji ugao oka. Potom prstom utapkajte šimerastu nijansu ka spoljašnjim uglovima oka. Na kraju, ove dve nijanse ublendajte istom pufnastom četkicom kako biste kreirali gradijent efekat.

Kako biste “pojačali” oči za večernji izlazak, upotrebite upečatljivu, šimerastu nijansu i tamniju nijansu mat finiša.

Credit: @Kylie Cosmetics

Sjajni kapci

Iako nikako nisu praktični za celodnevno nošenje, sjajni kapci fenomenalno izgledaju za večernji izlazak. To ćete postići tako što ćete preko vaše jedne ili dve nijanse senki naneti tanak sloj prozirnog sjaja za usne. Sjaj utapkajte domalim prstom preko celog kapka. Isto možete postići balzamom za usne ili tečnim hajlajterom.

Povezano: Kao sa modne piste – TOP make-up trend: Sjajni kapci (3 načina)

Credit: @Rosita Di

“Oreol” oči (Halo Eyes)

Umesto da nanesete hajlajt senku na unutrašnje uglove očiju, kao u prethodnim look-ovima, za “halo eyes” nanesite je na središnji deo kapka, kako biste kreirali “halo” efekat. Prvo, ravnom četkicom za senku utapkajte željenu nijansu senke na spoljašnji i unutrašnji ugao oka. Potom, prstom ublendajte šimerastu senku preko sredine kapka. Isto možete postići na donjem kapku.

Credit: @Rachel Hankin

Upečatljiva boja i miks tekstura

Nanošenje različitih tekstura na oči je ključ za dodavanje dimenzije vašem make-up looka na očima. Iako su sve senke u istoj boji, različite teksture su te koje daju zanimljivost.

Zato iskombinujte kremastu senku, senku u stiku i praškastu senku u istoj nijansi na sledeći način: najpre oivičite liniju gornjih trepavica senkom u stiku, a potom malom sintetičkom četkicom je izblendajte ka gore. Nanesite potom kremastu senku preko i blendajte sve ka pregibu oka.

Na kraju, dodajte praškastu senku u sličnoj nijansi na sredinu kapka i takođe je izblendajte. Završite ceo look mekom taupe, ili hladnom braon nijansom kojom ćete “umekšati” ivice ove jarke boje na očima.

Credit: @pro academy

Smokey eyes

Da naglasimo: smokey eye ne znači nužno crnu i sivu na očima. Sve nijanse se mogu “zadimiti” na očima: mauve, smeđa, plava, zelena... Smokey eye ćete lako kreirati ako počnete da blendate “prelaznu nijnasu” (neutralnu, mat boju koja će povezazti svetle i tamne boje) u pregib i prema kosti obrve. Potom nanesite tamniju, šimerastu senku u obliku vodoravnog slova V ka spoljašnjem uglu oka. Dobro je izblendajte. Dovršite tako što ćete naneti malo hajlajtera u spoljašnji ugao oka prstima.

Povezano: Nikad brži smokey eyes – VIDEO

Credit: @// P E N N Y A N T U A R //

Cut-crease

Tehnika “sečenja kapka” je najnaprednija tehnika koja osim dosta veštine zahteva i veliki pribor: selotejp, tečni korektor, ajlajner, i mnogo četkica.

Najpre nanesite jednu nijansu u pregib i dobro je ublendajte. Potom, nanesite malo tamniju na ceo kapak. Potom, malom četkicom i korektorom iscrtajte pregib kapka i popunite ceo kapak korektorom. Ovaj korak će “počistiti” senku koja je pala ispod pregiba i kreiraće oštri prelaz između nijansi. Potom, zalepite parče selotejpa ispod donjih trepavica i usmerite ga u smeru “mačjih očiju”. Malom četkicom za ajlajner nanesite tamniju senku uz ivicu selotejpa, kako biste kreirali “luk”. Skinite selotejp i blendajte nijanse uz donji kapak.

Credit: @Sinthia

Sve ove make-up look-ove možete postići City Color FIGTASTIC paletom senki sa sjajnim izborom mat i šimerastih nijansi.

error: Content is protected !!