10 manikir trikova koji će vam PROMENITI lakiranje noktiju!

trikovi za lakiranje noktiju

Lakiranje noktiju je omiljena aktivnost gotovo svake žene. Ali se uz nju javljaju poznati problemi: zamazane zanoktice, krzanje laka sa vrhova, teško skidanje šljokica itd. Više neće imati ove probleme, uz naše super proverene trikove, za koje smo sigurni da će vam promeniti vašu rutinu manikira!

10 trikova za savršeno lakiranje noktiju

1. Vazelin protiv umazanih zanoktica

Ako niste baš preterano vešte u preciznom mazanju laka do zanoktica, imamo trik za vas! Kako biste lako počistile greške prilikom lakiranja, pre lakiranja, jednostavno namažite zanoktice štapićem za uši koji ste umočili prethodno u vazelin. On će stvoriti barijeru između laka i kože, tako da lako možete obrisati vazelin zajedno sa greškama koje ste napravili.

Povezano: 5 beauty trikova sa vazelinom

2. Sprečite krzanje laka sa vrha noktiju

Kako vam se lak ne bi okrznuo već drugog dana sa vrhova, isprobajte sledeće: namažite prvi sloj baze za lak samo na gornju polovinu nokta. Potom, kada se baza osuši, namažite drugi sloj, ali preko celog nokta, kako biste i inače uradili. Ova tehnika će pomoći da lak na vrhovima noktiju traje mnogo duže.

Naša preporuka je OPI Natural Nal Base Coat, kvalitetna profesionalna baza za dugotrajan manikir.

Baza u dva sloja protiv krzanja na vrhovima

3. Rolajte lak, umesto da ga mućkate

Pre svake upotrebe, poželjno je promućkati lak, jer od dugog stajanja, hoće da se razdvoje tečnost i pigmenti. Ipak, mućkanje može dovesti do stvaranja balončića na vašim noktima. Zato je mogo bolji trik da bočicu laka držite među dlanovima i da je trljate napred nazad kako biste “promešali” lak.

4. Pojačajte pigmentaciju laka

Osim ukoliko su vaši lakovi za nokte super pigmentovani, prirodna boja vaših noktiju će promeniti boju laka, to jest, izvirivaće ispod sloja laka. Kako biste dobili realnu boju laka koja je u bočici, namažite najpre sloj kreč belog laka, a potom, kada se on osuši nanesite lak u boji. Ovo isto možete koristiti za sve lakove koji nemaju punu pigmentaciju.

Beli lak kao podloga za jarke boje

5. Vrhom kreona nanesite cirkone na nokat

Ako su vaši prsti ili pinceta preveliki da uhvatiti sitne kristalčiće koje lepite na nokte, iskoristite olovku za oči ili usne kako biste uhvatili cirkon. Vrh olovke je dovoljno lepljiv kako bi uhvatio cirkončić odozgo, a možete ga precizno spustiti na nokat.

6. Osušite nokte u ledenoj vodi

Napunite činiju ledom i vodom i potopite nokte na nekoliko minuta nakon lakiranja. Hladna voda će fiksirati lak i učiniti se on mnogo brže osuši.

Povezano: Osušite lak na svojim noktima za samo jedan minut!

Ledena voda suši lak veoma brzo

7. Odvrnite zapeklu bočicu laka uz gumicu

Ako se lak zapekao oko grlića bočice i teško vam je da ga otvorite, jednostavno omotajte gumicu za tegle oko čepa i lako ćete ga otvoriti!

8. Popravite zamrljani lak – jezikom!

Ako ste slučajno razmazali skoro suv lak na notkima, pokušajte da ga “vratite” na mesto uz pomoć vrha jezika umesto prstom. Jezik je dovoljno mekan kako bi popravio boju, bez ikakvih trahova. Ovaj trik koristite samo u hitnim slučajevima, kako ne biste prečesto lizali otrovan lak.

Popravite zamrljani lak nakon lakiranja jezikom

9. Skinite šljokice uz alu-foliju

Kako biste skinuli uporne šljokice sa noktiju, natopite tufer skidačem laka i stavite na nokat. Omotajte komad aluminijumske folije oko prsta i pritisnite. Nakon 5 minuta držanja, možete povući foliju i tufer, koji se skinuti veoma lako sve šljokcie bez po muke.

10. Uz pomoć selotejpa uradite nail art

Ako volite efekat nail-arta na noktima, a niste preterano vešte, poslužite se običnim selotejpom kako biste kreirali geometrijski nail-art u dve boje. Nanesite svetliji lak i top coat. Kada se lak potpuno osušio, zalepite dve tračice selotejpa preko ivica vaših noktiju kako bi se “susrele” na srediti nokta i kreirale vrh. Tamnijim lakom namažite ceo nokat. Pustite da se osuši, i potom odlepite obe tračice selotejpa. Dobićete najjednostavniji a veoma efekat nail-art!

Pročitajte još i: Kako da u jednom potezu skinete lak sa šljokicama sa noktiju?

error: Content is protected !!