8 pravih i pogrešnih načina kako da koristite ELIKSIR za kosu

By  |  0 Comments

Eliksir za kosu, odnosno serum je jedan od najomiljenijih proizvoda za kosu većine žena. Ako želite glatku kosu posle tuširanja – nanesite eliksir. Ako želite zaštitu kose od toplote – nanesite eliksir. Ako su vam krajevi suvi i štrče – nanesite eliksir. Upravo zbog njegove multifunkcionalnosti vam donosimo nekoliko smernica kako treba i kako ne treba da koristite eliksir za kosu.

Kada se radi o eliksiru za krajeve kose, svi znamo da je to jedan multifunkcionalan proizvod koji nam pruža zaglađenost krajeva, umirivanje naelektrisanja kose, zaštitu krajeva, zaštitu kose od toplote itd. Zato ga svaka od nas ima u svojoj rutini nege kose.

Eliksir za kosu je multifunkcionalan

8 dobrih i pogrešnih načina upotrebe eliksira za kosu

Dobro: odaberite ga prema potrebi

Ako imate tanku kosu, vama neće baš odgovarati masni gusti eliksir koji koristi vaša drugarica sa suvom kosom. Zato čitajte sastav i namenu eliksira za kosu pre nego što ih kupite: ako imate tanku kosu, odaberite neki lagane formule, koji štiti kosu od vlage. Ako je vaša kosa suva, a dlaka oštra, opredelite se za onaj gušće formule bogate uljima. Ako imate farbanu kosu – uzmite onaj koji štiti boju. Ako vam je kosa mat i mrtva, odaberite eliksir koji daje sjaj.

Povezano: Ulja za kosu, kapi, kristali… Zašto ih treba koristiti + 5 predloga

Odaberite pravi eliksir za potrebe vaše kose

Pogrešno: previše ga stavljate

Kada se radi o eliksiru za kosu – manje je više! Jedna pumpica eliksira je doovljna za kosu srednje dužine, dok će onoj dugoj trebati dve. Ali ne više od toga, jer ćete preterano umastiti kosu.

Dobro: koristite ga prema uputstvu

Različite vrste eliksira se koriste na različite načine. Zato je važno da pročitate da li je vaš eliksir za kosu namenjen da se koristi posle pranja – na vlažnu kosu, ili u toku dana, na suvu kosu.

Naš predlog je Marrakesh Argan Oil eliksir, koji može da se koristi i na suvoj i na vlažnoj kosi.

Pogrešno: stavljate ga na teme

Eliksir je striktno namenjen dužini i krajevima kose – nikako se ne nanosi na skalp, jer tamo nema nikakvog efekta. Štaviše – nanošenjem eliksira na kožu glave, uzrokovaćete blokiranje pora i taloženje proizvoda. Pravilno se nanosi od polovine dužine kose pa sve do krajeva.

Eliksir za kosu

Dobro: nanesite ga ponovo po potrebi

Kada vam je kosa izrazito suva, ona upija eliksir jako brzo. Zato treba da ga nanesete ponovo – bez bojazni. Ako otkrijete suve krajeve u toku dana, slobodno nanesite jednu pumpicu eliksira kako biste kosi dodale sjajni boost.

Povezano: Ispucali krajevi? Ovi proizvodi su spas!

Pogrešno: nanosite ga na prljavu kosu

Ako ste preskočile pranje kose, a mislite da će sa malo eliksira vaša kosa da živne – varate se! Kada je kosa masna i prljava, sloj eliksira dodaje masnoću kosu, otežava je i „fiksira“ prljavštinu na dlaci. Zato serum nanosite na čistu mokru ili suvu kosu za najbolje rezultate.

Dobro: eliksirom štitite kosu od toplote

Kako je većina eliksira za kosu na bazi silikona – oni vam mogu odlično poslužiti kao sredstvo za zaštitu krajeva od toplote fena, pegle ili figara. Silikon deluje kao izolator i štit, koji sprečava da preterana toplota uništava keratin iz dlake. Nanesite pumpicu ili dve na suvu kosu pre sitlizovanja toplotnim aparatima.

Eliksir za kosu je zaštita od toplote

Pogrešno: imate tanku kosu a obilno ga nanosite

Dame sa tankom kosom koja se lako umasti treba da budu obrazrive kada koriste elilksir. Ako ga nanesete mrvicu previše – kosa će vam biti masna, mrtva i otežana. Zati nanesite bukvalno jednu pumpicu preko cele dužine.

Naša preporuka za tanku kosu je Revlon Orofluido Asia Zen eliksir za krajeve kose, lagane teksture, koji uejdno štiti kosu od neželjenog uvijanja i vlage.

Marrakesh uljesubrina elixirorofiludio zen elixir

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!