Kako da u jednom potezu skinete lak sa šljokicama sa noktiju?

lak sa šljokicama

Svaka od nas voli bar ponekad da ponese “bling” momenat i na noktima. Sa popularnim nail-artom i šarenolikom ponudom, šljokičasti lakovi više nisu rezervisani samo za praznične prilike. Tako su lepi, sjajni, privlače pažnju, ali kada treba da ih skinemo – onda nastaje prava muka, i zažalimo što smo ga uopšte lakirale. Kako ne biste više izbegavale omiljeni lak sa šljokicama – donosimo vam trikove kako da samo u JEDNOM potezu skinete šljokice sa nokta.

Lakovi za nokte sa šljokicama imaju drugačiju formulu od standardnih kremastih lakova: njihova konzistencija je poput lepka, koji omogućava da se šljokice čvrsto zalepe za nokat, kako ne bi otpadale. Upravo zato je skidanje ovakvih lakova prilično teško i svaki put nam zadaje glavobolju. Osim tehnike skidanja, važna je i tehnika nanošenja šljokičastih lakova – jer i ona pomaže da se lakše skinu.

Povezano: Kosi french manikir sa šljokicama

Lak sa šljokicama

Nanesite šljokice ovako da biste ih lakše skinuli

Kako biste ih lakše skinuli, donosimo na šta treba da obratite pažnju dok ih nanosite.

Buffirajte nokatnu ploču do punog sjaja

Kada nanosimo običan lak za nokte, želimo matiranu nokatnu ploču, jer će se za nju lak mnogo bolje zalepiti. Kada je reč o šljokicama, ne želimo da se one prejako zalepe, za to želimo sjajnu nokatu ploču. Dakle, pre nanošenja šljokičastog laka, buffirajte nokat sve do punog sjaja, uz pomoć četvrtaste trupije koja daje sjaj noktu.

Ostavite prirodnu masnoću nokta

Kako bi vam lak duže trajao na noktima, poželjno je da acetonom blago odmastite nokatnu ploču, kako bi se bolje zalepio i duže trajao. Sa šljokicama, to ne želimo. Tako da, slobodno preskočite čišćenje nokta acetonom pre mazanja, samo obrišite nokat papirnom maramicom. Prirodna ulja će se zadržati taman toliko da spreče jako prijanjanje laka sa šljokicama za nokat.

turpijanje noktiju

Nanesite dva sloja baze za lak

Ako nanesete bazu u dva sloja pre mazanja šljokica, omogućićete deblju barijeru između laka i nokatne ploče, što će ubrzati proces skidanja laka.

Brzo uklanjanje laka sa šljokicama

Otcepite deset komada vate (za svaki prst po jednu) i natopite ih bogato u skidač laka. Svaku vaticu nanesite na nokat i omotajte u komad aluminijumske kuhinjske folije. Ako nemate foliju, vatu pričvrstite gumicom oko nokta. Za dodatni brzi efekat, držite ruke na direktnoj sunčevoj svetlosti ili ugrejte nokte dlanom druge ruke: toplota će ubrzati proces rastvaranja šljokica. Posle 5 minuta, samo svucite vatu sa nokta – šljokice će skliznuti u jednom potezu.

skidanje laka

Pošto se nokat natapao u skidaču laka – nakon ovoga obavezno hidrirajte nokte uljem za zanoktice ili kremom kako bi povratili vlažnost.

Pročitajte još i: Kako da izbelite NOKTE požutele od laka?

Mi vam preporučujemo Prima NSP serum za zanoktice, koji predstavlja bogatu mešavinu ulja za negu noktiju i zanoktica.

serum za zanoktice

error: Content is protected !!