Da li znate razliku između bronzinga i konturisanja?

konturisanje

Iako i bronzing i konturisanje kao tehnike šminkanja dodaju vašem licu dubinu i dimenzionalnost, ova se prilično razlikuju. Mnoge žene misle da je ovo isto, a zapravo je istina da su ovo potpuno dve različite tehnike koje se rade drugačijim make-up proizvodima sa posebnim efektom koji želimo da postignemo. Ako želite da saznate po čeu se razlikuje konturisanje od bronzinga – nastavite da čitate.

Poznati profesionalni šminkeri su rekli svoje: bronzing i konturisanje su dve različite make-up tehnike. Naime, šminker brenda Dior je izjavio: “Konturisanje koristimo da oblikujemo lice i definišemo njegovu strukturu, dok je bronziranje namenjeno “utopljavanju” kože na onim mestima gde bi nas sunce prirodno udarilo”. Šminker Kim Kardašijan, Mario Dedivanović, smatra da konturisanje stvara strukturu, dimenziju i simetriju, dok bronzing dodaje prirodni poljubac sunca.

Credit: @OLIVIA

Šta je konturisanje?

Tehnika:

Kada konturišemo lice – koristimo kontur proizvod u kamenu ili stiku kako bismo kreirali iluziju senki na našem licu. Ovo radimo kako bismo skulpturirali lice i naglasili njegove crte – praktično “reljef” lica: tamnijom bojom naglašavamo udubljenja, a svetlijom (hajlajterom) ističemo izdignute delove lica. Na taj način kreiramo veštačku senku i svetlost.  Stoga, kontur proizvod se nanosi:

  • u udubljenje ispod jagodica kako bismo ih dodato istakli senkom,
  • duž linije brade (kako bismo izvajali donju vilicu),
  • na slepoočnice (ako imate široko čelo)
  • duž linije kose (ako imate veliko čelo)
  • duž ivica nosa (da bismo suzili nos)

Credit: @VALENCIA Importados

Proizvod:

Konturišemo isključivo proizvodima namenjenim za konturisanje koji imaju hladniji podton. Jer setite se, senka koja pada na lice je prirodno sivkastog tona. Zato bronzer nija dobro rešenje za konturisanje, jer je pretopao i narandžastog tona – kontura njim će delovati veštački.

Čime se konturišemo: kontur paletom, kontur puderom ili kontur stikom koji su obavezno MAT teksture, i 2-3 nijanse tamnijom od vašeg tena. Za četku odaberite usku kosu četku kojom lako možete iscrtati tanke konture.

Šta je bronzing?

Tehnika:

Uloga bronzinga ga je da na vašoj koži imitira poljubac sunca – dakle efekat preplanosti i topline kože na onim mestima gde biste inače pocrneli sunčajući se. Preplanula koža ima prirodan sjaj, zato je bronzer idealan proizvod za postizanje osunčanog look-a. Dok je konturisanje oštrije i jako specifično, bronzer se nanosi dosta ležernije, bez opštih linija. Kako biste stvorili uverljivi efekat preplanule kože, bronzer nanesite na istaknute delove lica:

  • vrh jagodica
  • preko čela (ovlaš)
  • duž sredine nosa

Credit: @TANIELLE JAI Makeup Artist

Proizvod:

Efekat utopljavanja tena ćete postići bronzerom. On treba da bude toplijeg podtona, kako bi dao efekat topline – dakle žućkastog ili narandžastog. Ako ste jako svetlog tena, vama će dobro stajati bronzer breskvastog podtona. Ako volite sjaj, opredelite se za šimerasti bronzer koji će vam dati efekat bronzane boginje. Uvek koristite rastresitu pufnastu četku koja neće skoncentrisati proizvod na jednu mesto.

Finalno mišljenje

Konturisanje i bronzing ne isključuju jedno drugo – naprotiv, možete kombinovati ove dve tehnike, samo pazeći da ne preterate ni sa jednom. Ključ za dobar izgled je dobro blendanje kontura i bronzera. Tako da sledeći put kada krenete da se konturišete bronzerom, setite se koje boje su prirodne senke i sigurni smo da ćete nabaviti poseban proizvod za konturisanje.

Zato vam predlažemo City Color Paletu za konturisanje, koja sadrži mat bronzer, mat kontur puder i hajlajter, tako da imate sva tri proizvoda u jednom. Odaberite varijantu broj 1 za hladniji podton i varijantu broj 2 za topliji.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!