Šminka i kiša: 5 make-up saveta za kišni dan

šminka i kiša

Kako smo već neko vreme u jesenjem periodu, kiše su postale naša svakodnevica. Znamo da šminka i kiša ne idu zajedno. Kišobran u tašni će vas zaštiti od neočekivanog pljuska, a da li znate kako da zaštitite make-up look, na kom ste provele pola sata šminkajući se? Kako vam se ne bi dešavalo da vam se šminka pokvasi ili istopi pod uticajem kiše – poslušajte 5 make-up saveta koji će vas spasiti tokom kišnog dana!

Šminka i kiša – top 5 saveta za besprekoran make-up

Savet #1: Neka bude jednostavno

Prvo i najvažnije, ako već znate da će pasti kiša, onda to svakako nije dan kada treba da prikažete svoje make-up veštine sa jakim smokey eyes-om ili upečatljivim konturama. Što više proizvoda upotrebite za look, veći je rizik da će se šminka razliti od kiše. Dakle, kišnim danima ponesite samo minimum šminke na sebi.

Savet #2: Birajte kremaste proizvode

Kišnim danima se radije opredelite za kremaste teksture. Krem proizvodi (krem rumenilo, kremaste senke i hajlajter) imaju veću dugotrajnost i lakše se blendaju. Kada se puderasta šminka na vašem licu pokvasi, ima tendenciju da se “gužva” i uvlači u linije i pregibe. Zato ne setujte lice puderom u kamenu, već se opredelite za BB kremu.

Povezano: Make-up trikovi za bolju postojanost make-upa.

šminka i kiša

Savet #3: Šminka na očima – vodootporna

Naravno da ne želite panda oči, zato pokušajte da vam većina šminke na očima bude vodootporna. Koristite vodootpornu maskaru i ajlajner. Oba proizvoda sadrže specijalne vodootporne voskove koji se neće rastopiti pri prvom pljusku. Još jedan savet – ne trljajte oči ako se nakvase! Trljanje dovodi do razmrljavanja šminke.

Naša preporuka je City Color Vodootporna maskara.

Savet #4: Fiksator je vaš najbolji prijatelj

Ako ste sprej za fiksiranje šminke čuvali za one specijalne prilike – znajte da je kišni dan specijalna prilika! Kako biste osigurali i “zaključali” šminku da stoji na mestu tokom celog dana, koristite dobar prajmer pre šminkanja i dobar matirajući fiksator posle šminkanja.

Mi vam predlažemo City Color Mat fiksator u spreju.

šminka i kiša

Savet #5: Ponesite mali neseser sa sobom

Pre nego što izadjete iz kuće, a padaće kiša, spakujte par štapića za uši (kojim ćete popraviti razmazanu šminku), sunđerčić za blendanje (koji će rešiti sve nezogde za tenom) i maramice za skidanje šminke (da skinete ako se nešto razmrljalo). Isto tako ponesite rumenilo, ajlajner i maskaru, kako biste ih popravili, za slučaj da niste koristili vodootporne.

Pročitajte još i: Make-up minimum – proizvodi za šminkanje koji su vam uvek potrebni

error: Content is protected !!