Makeup minimum – proizvodi za šminkanje koji su vam uvek potrebni

By  |  0 Comments

Kada vas iznenadi neplanirani izlazak nakon posla ili neodložne poslovne obaveze, uz pomoć samo 3 ključna makeup proizvoda možete u tren oka vašem licu vratiti svežinu i lep izgled.

Svaka ženska torba bi trebalo da sadrži i neseser sa nekoliko ključnih komada šminke bez kojih retko koja lepotica može zamisliti dan. Odnosno, trebalo bi da svaka dama usvoji novi moto: uvek budi spremna. Uz sebe uvek treba da imate – korektor, crveni karmin i završni puder.

3 makeup proizvoda koja uvek treba da imate uz sebe

Korektor

Najbrži način da prekrijete neželjene nepravilnosti na koži jeste korektor koji ste izabrali na osnovu tipa kože koji imate, kao i onoga što želite da kamuflirate. Idealan korektor prekriće akne, izjednačiti ten, neutralisati pege i tamne fleke, omekšati crvenilo… Takođe, pomoću korektora možete vizuelno povećati usne ili korektor možete koristiti umesto pudera ili kao fiksator senke za oči ili rumenila. Mada se ne preporučuje za svakodnevnu upotrebu, korektor u teglici jer ima veću moć pokrivanja, a može se nanositi prstima ili četkicama.

Naš predlog je:

kor

Za više informacija, kliknite na sliku.

Crveni karmin

Ne postoji veći simbol ženstvenosti od crvenog karmina. Ovo najmoćnije žensko oružje skreće pažnju na usne te vam dodatni makeup ili aksesoari nisu potrebni. Odgovarajaću nijansu crvenog karmina birajte na osnovu vaše boje kože – svetloj puti odgovara crvena sa roze pigmentom, tamnoj puti sa plavim, a žućkastom tenu pašu narandžaste nijanse. Takođe, crveni karmin je odlična zamena za rumenilo – nanesite tačkicu na obraze i razmažite prstima.

Naš predlog je:

kar

Za više informacija, kliknite na sliku.

puder

Pogledajte i: Krem ili puder u prahu – koji je idealan za vae lice?

Završni puder

Kako biste fiksirali šminku, ali i kontrolisali sjaj i matiranje, te pokrili ili dodali boju vašem licu, uz sebe uvek treba da imate translucent puder u prahu. Osim što suzbija pojavu neželjenog sjaja na licu, ova vrsta pudera će dopustiti koži da slobodno diše, odnosno smanjiće začepljivanje pora a upiti višak masnoće. Važno je da uz sebe imate i veliku četku za nanošenje završnog pudera koji se nikako ne nanosi prstima ili sunđerom.

Naš predlog je:

pud

Za više informacija, kliknite na sliku.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!