Krem ili puder u prahu – koji je idealan za vaše lice?

puder

Puder je osnova na koju nanosimo ostatak šminke – prekriva nedostatke na licu, ujednačava i štiti ten od sunca i ostalih štetnih uticaja koji dolaze s polja te je veoma bitno da bude kvalitetan i usklađen sa tipom i nijansom vaše kože. Ima ga u raznim oblicima, ali danas vam otkrivamo, ako se dvoumite između krem i pudera u prahu – koji je idealan za vaše lice.

Makeup umetnici su odlepili za konturisanjem lica jer može da transformiše i definiše vaše crte lice u samo nekoliko koraka. Čini se teško, ali konturisanje lica je zapravo vrlo jednostavno ako primenite odgovarajuće proizvode za vaš ton i teksturu kože.

Kako odabrati idealan puder?

Da bi zadržale što prirodniji izgled, neke žene pre konturisanja lica, primenjuju bazu, tj. podlogu ili prajmer za lice, koja zagladi površinu kože kako bi se puder što lakše i bolje nanosio, ali i duže trajao. Druge, umesto podloge, apliciraju samo korektor i tamniju nijansu odgovarajućeg pudera i izblendaju boje tako da stvore senku poput prirodne na svom licu.

 

Bez obzira na način na koji konturišete lice, vrlo je važno da razmotrite vaš tip kože prilikom izbora proizvoda koje ćete koristiti.

Na primer, ako imate masnu kožu, krem puder verovatno nije najbolja opcija za vas. Bolji izbor bi bio puder u prahu jer će doprineti finalnom izgledu našminkanog lica i učiniti šminku postojanom, ali i pripremiti kožu za pravilno nanošenje rumenila i bronzera. Nanesite puder u prahu na celo lice – četkicom ili spužvicom, i neka obavezno bude u boji vaše kože.

tečni puder za masnu kožu
Pogledajte i kako da pravilno koristite tečni puder ako imate masnu kožu!

S druge strane, ako imate suvu kožu, puder u prahu će svaku poru i boru još više naglasiti i dodatno isušiti kožu. Bolja opcija bi bio kremasti puder, koji ima hidratantnu postojanost te će vašoj koži dati vlažnost i veću pokrivenost. Nanesite kremasti puder na celo lice – prstima ili sunđerom, i sigurno ćete prekriti mitesere, vizuelno ublažiti pore i bore te ujednačiti ten.

error: Content is protected !!