Najlepša DIY jesenja dekoracija za vaš dom (VIDEO)

DIY jesenja dekoracija

Jesen je najušuškanije godišnje doba – sve više vremena provodimo u kući, a pritom uživamo u toplom pletivu, jesenjim čajevima, keksićima i ćebetu. Zato želimo da i naš prostor bude u znaku jesenje sezone. Znajte da ne morate da potrošite gomilu novca na dekorativne predmete koje ćete koristiti samo 3 meseca godišnje – zato aktivirajte svoju kreativnost i isprobajte DIY jesenje dekoracije koje vam predstavljamo!

Ovi ukrasi se lako i brzo prave, a u svaki dom unose dozu jesenje atmosfere. U ovu veselu aktivnost možete uključiti članove porodice i prijatelje, i uz to se dobro zabaviti!

5 lakih DIY jesenjih dekoracija za vaš dom

#1: Posudica za nakit u obliku lista

Prva DIY jesenja dekoracija je veoma praktična, koliko i lepa! Za izradu posudica za nakit u obliku lista treba će vam:

 • 200 grama brašna
 • 100 ml vruće vode
 • 2 kašičice soli

Pomešajte ove sastojke kako biste dobili testo. Izvaljajte ga oklagijom ili flašom. Nožem isecite oblik lista, i oblikujte tankim sečivom dijagonalne linijice u obliku žila. Blago savijte ivice lista, i ubacite ga u vatrostalnu posudu, u koju ste ubacili jednu dugačku rolnu testa, koja će skupiti prostor da se formira savijen list.

Sušite ga dva sata na temperaturi od 90 C, 2 sata. Formirajte manje i veće posudice. Kada su ohladjene, ofarbajte ih akrilnim bojama i četkicom. Kada se osuše, vaše posudice za odlaganje nakita su gotove!

DIY jesenja dekoracija
Youtube/Printscreen

#2: Zlatni ukrasi

Pošto je sezona jesenjih plodova, sakupite u okolnoj šumi otpale šišarke i žireve. Očistite ih od prašine četkicom, i ofarbajte zlatnom akrilnom bojom ili zlatnim lakom za nokte. Kada se osuše, imate prelepu jesenju dekoraciju, koja izgleda skupoceno. Njom možete ukrasiti postavljen sto, ubaciti u vaze, tegle, staviti pored sveća, zalepiti ih na ram za sliku…

DIY jesenja dekoracija
Youtube/Printscreen

#3: Ukrasni poslužavnik

Za ovaj projekat trebaće vam:

 • poklopac od kutije za cipele
 • kanap od jute
 • 2 plastična rajfa za kosu
 • zlatna traka
 • pištolj sa vrućim lepkom

Istačkajte jedan po jedan “red” oko poklopca lepkom i omotavajte red po red kanapa, koji ćete tako prilepiti. To učiniti i na početku unutrašnje strane poklopca. Na isti način, preko kanapa, zalepite jedan red tanke zlatne trake oko celog poklopca. Izmerite sredinu rajfa za kosu i odsecite višak makazama. Ovo će biti vaše improvizovane ručke za poslužavnik. Kapnite tufnicu lepka na početak ručkice i omotavajte kanap od jute. Kraj ručkice isto zalepite lepkom, a potom ih zalepite za sam poslužavnik.

Vaš rustični, dekorativni jesenji poslužavnik je gotov! Napunite ga zlatnim ukrasima (iz prethodnog primera), svećama u tegli, zlatnom trakom…

Povezano: Novogodišnja dekoracija stola – 6 predloga

DIY jesenja dekoracija
Youtube/Printscreen

#4: Svetlucavo jesenje platno

Za ovo će vam trebati:

 • razapnuto platno (30×30 ili veće ako želite)
 • papir u narandžastoj i žutoj boji
 • listovi javora raznih veličina
 • lepak u stiku
 • svetlucave novogodišnje lampice

Precrtajte oblik javorovog lista na papir u boji i isecite taj oblik. Uz pomoć lepka u stiku zalepite ove papirne listove na platno razapeto na ram. Iza rama ubacite novogodišnje lampice i fiksirate ih trakama širokog selotejpa. Uključite lampice, ugasite svetlo i uživajte u svetlucavoj jeseni!

DIY jesenja dekoracija
Youtube/Printscreen

#5: Jesenja sveća

Ova DIY jesenja dekoracija se lako pravi, a zabavna je za celu porodicu! Za ovu ideju trebaće vam:

 • žuta, crvena i narandžasta voštana bojica
 • bela sveća za ukrašavanje
 • sveća koji gori

Ukrasite običnu belu sveću uz tufnice u narandžastoj, žutoj i crvenoj boji! Počnite sa jednom bojom – zagrejte vrh voštane bojice blizu plamena (ne u samom plamenu) da počne da se topi i tačkajte tufnice po sveći. Tako uradite sa svakom bojom, a na kraju će vaša sveća izgledati jesenje šareno!

DIY jesenja dekoracija
Youtube/Printscreen

VIDEO tutorijal kako da napravite ove jesenje dekoracije pogledajte OVDE:

Pročitajte još i: Novogodišnja dekoracija – salvete u obliku jelke

error: Content is protected !!