3 saveta kako da istaknete donje trepavice za “doll” efekat

donje trepavice

Upečatljive donje trepavice – svi ih želimo, ali usavršavanje ovog make-up looka je lakše reći nego učiniti. Ne brinite, kao i uvek, u rukavu krijemo nekoliko saveta eksperata koji će sprečiti grudvasto nanošenje maskare na donjim trepavicama. Nastavite da čitate – u nastavku vam donosimo kako da postignete “doll” efekat donjih trepavica!

3 saveta za istaknute donje trepavice

#1: Najpre nanesite maskaru na donje trepavice, pa potom na gornje

Verovatno ste i kao 99% žena: najpre nanosite maskaru na gornje trepavice, pa tek onda na donje. Ali, otkrivamo da je bolje da maskaru najpre nanesete na donje trepavice, pa potom na gornje! Zašto? Kada prvo šminkate donje trepavice, možete pogledati ka gore, i naneti maskaru, bez da upropastite savršeno izblendanu šminku na očima. Konačno rešenje za uredan i “clean” look.

Povezano: Šta je “tubing” maskara i da li je već koristite?

donje trepavice

#2: Nanesite prajmer obavezno

Ako želite da vam maskara izgleda savršeno tokom čitvog dana, prajmer bi trebalo da vam bude najbolji prijatelj. Nabavite tubicu prajmera za trepavice, i obavezno ga nanesite na donje trepavice. Ne samo da će se maskara lakše “zalepiti” za vaše trepavice, nego će iz izdužiti i učiniti voluminoznim!

donje trepavice

#3: Opredelite se za vodootpornu maskaru

Kada je reč o maskari za donje trepavice, najbolje je da koristite vodootpornu formulu, ako želite da izbegnete da izgledate kao rakun na kraju dana. Ako imate dugačke donje trepavice, kada ih našminkate, one će se najverovatnije preslikati na tečni puder ili korektor koji ste naneli ispod oka. Zato koristite vodootpornu maskaru, koja se neće preslikavati!

Pročitajte još i: Maskara od A do Š – vodič kroz sve formule i vrste

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!