10 trikova sa fenom za kosu koje sigurno niste znale!

fen za kosu

Da li ste znale da je vaš fen za kosu alatka koju možete koristiti za još mnogo kreativnih namena, osim za sušenje kose? Od “peglanja” odeće, preko brzinskog sušenja laka za nokte, pa sve do odmrzavanja leda, fen za kosu će vam uskoro postati omiljeni kućni aparat. Zato smo u nastavku sabrali 10 neobičnih i kreativnih načina kako možete upotrebiti fen za kosu u domaćinstvu!

Kako sve možete iskoristiti fen za druge namene?

#1: Sušenje laka za nokte


Žurite i vreme vas pritiska? Nemate dovoljno strpljenja da sačekate da vam se lak na noktima osuši? Zgrabite fen za kosu i usmerite ga ka noktima, na najnižoj temperaturi. Budi pažljivi da ne prislonite fen preblizu noktima, kako se ne bi formirali mehurići površini laka za nokte.

#2: Brzinski ispravite zgužvanu odeću

Nemate peglu pri ruci, a morate nešto ispeglati? Okačite komad odeće na vešalicu, blago ga poprskajte vodom i upalite fen za kosu – sušeći odeću pokretima gore-dole.

Bonus savet: kada čistite kuću, fenom za kosu brzinski osušite vlažnu krpu posle čišćenja.

fen za kosu

#3: Poboljšajte efekat uvijača za trepavice

Kako biste povećali efikasnost uvijača za trepavice, blago ga zagrejte uz pomoć fena za kosu, pre korišćenja na trepavicama. Savet: Nemojte prejak zagrejati uvijač, kako ne biste oštetili delikatne dlačice trepavica.

#4: Uklonite vlažne tragove od čaše sa nameštaja

Šolje i čaše koje su vlažne, usled kondenzacije, često ostavljaju bele tragove na drvenom nameštaju (u pitanju su tragovi vlažnosti). Kako biste učinili da oni nestanu, samo upalite fen i izvucite vlagu iz tog dela nameštaja.

Povezano: Kako da odaberete idealan fen, presu i figaro prilikom kupovine?

#5: Uklonite samolepljive etikete bez muke

Etikete mogu ostati čvrsto zalepljene, posebno kada su nalepljene na staklo ili porcelan. Kako biste ih uklonili bez traga lepka ili papira, iskoristite opet – fen! Ispod toplote, samolepljiva etiketa će se odlepiti mnogo brže. Ovo isto vredi i za lakše otvaranje prethodno zalepljenih koverti ili bezbolno uklanjnaje flastera sa kože.

fen za kosu

#6: Uklanjanje voska sa materijala

Ako vam je kanuo vosak od sveće ili posle depilacije na tepih, posteljinu ili odeću – ne paničite! Kako biste ga uklonili bez oštećenja, postavite nekoliko listova papirnog ubrusa na materijal i usmerite fen tačno iznad problematične regije. Vosak će “preći” na upijajući papir, a vi treba da usisivačem uklonite mrvice i ostatke.

#7: Osušite vlažne sunđere ili četkice pre pakovanja

Ako se pakujete za put neposredno posle tuširanja, a ne želite da spakujete mokru četkicu za zube, beauty blender, ili četku za šminkanje, brzinski je osušite fenom za kosu pre nego što ih spakujete u neseser.

#8: Otopite tragove voštanih bojica sa zidova

Ako je vaše dete opet iskoristilo zid dnevne sobe za crtanje voštanim bojicama – bez brige! Usmerite vruć vazduh iz fena na crtež, što će otopiti boju i olakšati brisanje crteža sa zida.

fen za kosu

#9: Popravite glazuru na torti

Čak i kuhinji, fen se pokazao super korisnim! Kako biste usavršili i popravili glazuru na torti ili kolačima, posle hlađenja u frižideru, uključite fen na najnižu temperaturu i uperite na tortu. Ovako ćete omekšati glazuru i moći ćete je doraditi, popraviti, ubaciti dekoraciju itd.

#10: Odmaglite ogledala u kupatilu

Posle vrelog tuširanja, ogledala u kupatilu često budu veoma zamagljena. Ako nemate vremena da sačekate da se ona odmagla, pre šminkanja, uperite fen u staklo, i ogledalo će se brzinski odmagliti!

Pročitajte još i: Kada je vreme da zamenite fen, presu i druge styling aparate za kosu?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!