Kako da uskladite odeću sa bojom kose: Ultimativni vodič za SVE nijanse

odeća i boja kose

Postoji mnogo načina kako možete personalizovati izgled na osnovu boje kose. Od šminke, do garderobe – mogućnosti su neograničene! Danas pričamo o usklađivanju garderobe sa bojom kose! Kada birate odevne komde, savetujemo vam da uzmete u obzir i boju kose, kako biste izvukli maksimum iz izgleda!

Uklapanje odeće i boje kose

Što se tiče kombinovanje garderobe sa bojom kose, postoje tri opcije:

  • odeća koja se slaže sa bojom kose
  • odeća koja je ista kao boja kose
  • odeća koja je kontrastna u odnosu na boju kose

Kako biste mnogo lakše napravile kombinacije odeće i vaše boje kose, u nastavku smo odvojili najbolje boje odeće za crvenu, plavu, sedu, smeđu i mnoge druge boje kose!

Crvena kosa

Bilo da ste prirodna crvenokosa ili farbana, vama će najbolje stajati odeća u nijansama zelene! Samo se setite Nove godine i kako se dobro slažu crvena i zelena boja! Vibrantno crvenoj boji odlično odgovaraju komadi u kontrastnim nijansama smaragda ili masline. Ostale nijanse koje dobro stoje crvenokosama su bež, smeđa i taupe. Plava je isto prelepa opcija, samo se držite svetlijih tonova, poput aqua nijanse, a nikako ne idite u teget zonu!

Plava kosa

Najbolja odeća za plavuše uključuje komade u neutralnim bojama, poput krem, boje slonovače i svetlo bele. Naravno, to ne znači da ne treba da se piograte sa bojama: plava kosa dolazi do izražaja kada se upari sa pastelnom bluzom ili narandžastom haljinom. Savetujemo vas da izbegavte crnu boju, i da je zamenite sa teget!

Povezano: 20 nijansi blond – Mali vodič kroz sve nijanse plave kose!

plava kosa

Smeđa kosa

Drage naše brinete, vi ste prave srećnice! Ponosne vlasnice svih tonova smeđe kose mogu izneti gotovo svaku boju, pošto je im je kosa prilično neutralna. Što se tiče garderobe, slobodno birajte jarke, snažne boje, poput kraljevsko plave i ljubičaste. Ujedno se možete poigrati sa živahno crvenom, zelenom i svim neutralnim bojama, uključujući braon, crnu i bež.

Crna kosa

Kao što ste verovatno i pomislile, crna kosa ima jako puno opcija! Pošto imate svu slobodu da se poigrate sa bojama – budite odvažne! Razmislite o hot pink nijansi, kobaltno plavoj i trava zelenoj. Ujedno možete osmisliti “matchy-matchy” izgled uz crnu garderbou. Ako imate vidljiv podton kose, poput teget-crne ili ljubičasto-crne – slobodno birajte odeću u boji koja će naglasiti taj podton.

Povezano: Odaberite savršenu boju kose prema podtonu kože!

crna kosa

Seda ili siva kosa

Nije važno da li imate prirodno sedu kosu, ili se farbate u sve popularniju sivu boju, vama je relativno lako da osmislite paletu boja za garderober. Pošto vam je kosa pepeljasta i hladna u tonu, trebalo bi da se držite sličnih boja. Potražite odeću u sivim i srebrnim tonovima, kao i tonove dragog kamenja, poput ametista i citrin-žute boje.

Jarke i neobične boje kose

Ako ponosno nosite neobičnu boju kose, poput ljubičaste ili pastelno-pink, najbolja opcija je boja odeće iz iste porodice. To znači da, ako imate ljubičastu kosu, birajte odeću u boji patlidžana, lavande i kraljevski ljubičastu. Ako imate pastelu rozu kosu, okrenite se nijansama hot pink, lososa i ružičastoj. Ako želite da se izbegnete uklapanje kose i i deće, neutralne boje su siguran izbor, pa se opremite komadima u beloj, crnoj i zemljanoj boji!

Pročitajte još i: Trendy boja kose za samo 15 minuta – evo kako!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!