Kako da koristite BRONZER zimi?

bronzer

Ako ste od onih koje obožavaju višestrukost upotrebe bronzera, ne očajavajte što je zima! Iako kompletan “bronzed glow” izgled nije prikladan za zimske mesece, malo utopljavanja bledog tena nije na odmet. Upravo korišćenje bronzera zimi vam može dati taj blagi utopljeni izgled, tako da vam ten ne deluje beživotno. U nastavku otkrivamo kako da ga najbolje iskoristite u zimskim mesecima.

6 trikova za zimsku upotrebu bronzera

1. Odaberite formulu manje pigmentacije

Najlakši način da “utoplite” zimski ten je da uzmete bronzer što slabije pigmentacije, i iluminirajućeg finiša, u nijansi koja je svega par tonova tamnija od vašeg tena. Ako želite da postignete all-over-bronze-look, odaberite svetliji bronzer, a za savršeno skuplturirane jagodice, odaberite tamniji bronzer koji ćete naneti samo ispod jagodica.

bronzer

2. Odaberite pravu nijansu i finiš

Pre nego što počnete sa bronzerom, njegova nijansa i finiš vam moraju odgovarati. Neko pravilo je da šimeraste bronzere ipak ostavite za leto, a da se uhvatite onih sa mat finišem. Odabir nijane je takodje važan – na želite onaj pretaman koji će delovati grubo na licu, ili neki presvetao koji neće dati dovoljno kontrasta na licu.

Povezano: Savršen bronzer za svaki ten – kako da ga odaberete?

3. Ispratite pravilo “broja 3”

Ako te dugogodišnja korisnica bronzera, siguno znate ovaj trik, ali ako ste novajlija – otkrivamo vam mali trik za lakše nanošenje bronzera. Savršeno pozicioniranje bronzera je u obliku broja 3 sa svake strane lica: počnite od sredine čela, spustite ga do ispod jagodice i potom do vilične kosti. Koristite pufnastu četku.

bronzer

4. Bronzer i na telo

Lice nije jedino mesto gde ćete naneti bronzer – isto tako možete ulepšati dekolte bronzanim sjajem. Posebno ako zimi nosite dekoltirane haljine ili džempere. Vaša bleda koža tela će upadati u oči u odnosu na bronzirano lice.

5. Dodajte hajlajter

Kako biste još više ulepšali brozanu nijansu na vašim jagodicama, slobodno nanesite hajlajter tačno na vrh jagodica, sredinu nosa, ispod obrve i na vrh usana. Najbolje efekat ćete postići sa tečnim hajlajterom koji ćete lagano ublendati prstima ili sunerčićem.

bronzer

6. Fiksirajte šminku

Čak i ako nosite laganu dnevnu šminku koja se sastoji samo od bronzera i hajlajtera – kako bi sve ostalo na svom mestu, morate je fiksirati uz par špriceva fiksatora! Držite ga barem 20 cm od lica i isprskajte 4-6 puta u potezimja oblika slova X i T.

Pročitajte još i: 4 drugačija načina za korišćenje bronzera

error: Content is protected !!