4 drugačija načina za korišćenje BRONZERA

Bronzer je tako multifunkcionalan komad šminke, i zaista treba uložiti u njega, jer će se isplatiti: dugo traje, daje prelepi efekat poljupca sunca vašoj koži, a možete i konturisati lice njime. Međutim, osim ovih uobičajenih namena, da li ste znale da bronzer možete koristiti na još 4 zanimljiva načina?

Kada želimo malo zdrave boje u licu, efekat preplanulosti ili jače izražene konture lica – okrenemo se uvek bronzeru i pufnastoj četki. Ali vaš omiljeni mat ili šimer bronzer možete koristiti na još 4 neobična načina, što vam sve govori o multifunkcionalnosti ovog make-up proizvoda.

4 drugačije upotrebe bronzera

1. Bronzer umesto rumenila

Kada žurite i nemate mnogo vremena za sve korake u šminkanju, a ne želite da istrčite iz kuće sa bledim obrazima – bronzer je tu da vam zameni rumenilo. Kako ne biste gubili vreme na oba ova koraka, izbacite rumenilo i pufnastom četkom koju ste umočili u bronzer pređite preko jagodica i dobro ga izblendajte prema slepoočnicama. Ovo posebno dobro stoji na maslinastim i žućkastim podtonovima kože.

Savet plus: Laganom rukom nanesite bronzer umesto rumenila, jer previše bronzera može da vam da blatnjavi efekat.

Bronzer kao rumenilo

2. Bronzerom konturišite dekolte

Ako volite da nosite duboki izrez ili haljine bez bretela, ovaj trik će vam biti od pomoći za još lepši dekolte. Umočite usku kosu četku za konturisanje u mat bronzer i pređite preko ključne kosti, preko obe strane vrata, i iznad grudi. Potom pufnastom četkom za kameni puder izblendajte bronzer tako da se linije ne vide. Ovaj skulptorski make-up trik je odličan način da vizuelno dobijete prelepo oblikovan vrat i dekolte.

Povezano: Konturisanje tela – Hot or Not trendovi?

3. Bronzer kao senka za oči

Zahvaljujući trendu toplih i metalik boja na očima, sada je više nego idealna sezona da svoj omiljeni bronzer preimenujete u senku za oči. Ovaj stil šminkanja je viđen i na modnim pistama. Samo umočite ravnu pljosnatu četkicu u šimerasti bronzer i utapkajte na pokretni deo kapka, dok pufnastom četkicom za blendanje nanesite mat bronzer u pregib kapka. Ova nežna svakodnevna šminka prelepo definiše dubinu kapka na prirodan način sa mrvicom topline.

Bronzer kao senka

4. Bronzerom suzite širok nos

Da li ste ikada, gledajući se u ogledalo pomislile da želite uži nos? Sada je to moguće, bez skalpela: samo uz pomoć čarobnog bronzera i ovog make-up trika! Umočite uglastu pljosnatu četekicu za oči u mat bronzer i nanesite ga vertikalno duž obe ivice nosa, a horzontalno tik ispod vrh nosa. Dobro izblendajte i pogledajte se u ogledalo: vaš nos je sada vizuelno uži i tanji. Za ovaj trik je poželjno da imate obavezno mat bronzer hladnijeg podtona.

Mi vam preporučujemo fanstičnu City Color Contour Palette profesionalnu paletu za konturisanje, koja je dostupna u nijansi 1 za hladan podton i nijansi 2 za topao.

Pročitajte još i: Savršen BRONZER za svaki ten – Kako da ga odaberete?

error: Content is protected !!