TikTok make-up trik koji “radi”: Nanesite fiksator PRE blendanja šminke

face mist

Šminka se razvija i menja, a tehnike i alati za nanošenje se konstatno unapređuju. Ponekada, ovo uključuje i promenu reda nanošenja proizvoda. Jedan skorašnji primer je da su TikTok kreatori počeli da nanose fiksator za šminku PRE blendanja tena – i kažu da je to trik za sprečavanje „cakey“ šminke. Ovo je jedan od trikova koji odlično radi, a u nastavku saznajte sve o tome.

Šta je fiksator i kako se obično koristi?

Sprej za fiksiranje šminke se nanosi  posle završetka šminkanja, kako bi je zaštitio od razmazivanja, izbleđivanja i uvlačenja u bore. Postoji puno opcija ovih sprejeva na tržištu, a mnogi od njih nude u dodatne beenfite. U zavisnosti od formule, fiksatori pružaju dodatnu zaštitu od sunca, hidrataciju, osvežavajuće vitamine i tretiranje akni.

@jessicaalba okay, hear me out … I know I look cray, but I think @Makeup & beauty with Chloe just #unlocked 🔓 a next level #makeuphack! not only is it quick n easy, but the final natural & dewy look is a vibe 🔥 ✨ try it out if you haven’t already! P.S. – I used @honest ♬ original sound – Chloe Morello

Fikatori se nanose na lice prskanjem mista u obliku laganog oblaka. Može se nanositi i kada se naprska u vazduh, pa prođete  kroz tu maglicu. Šminkeri preporučuju i da fiksator nanosite samo na ciljna mesta. Fiksatori se obično nanose kada se kompletan make-up look završi, ali kao što vidimo prema društvenim mrežama, to nije uvek slulčaj. Neki šminkeri nanose ovaj sprej pre blandanja šminke, čime sprečavaju „cakey“ efekat i produžavaju.

Da li se fiksator nanosi pre ili posle šminke?

Izbor je vaš, ali nanošenje fiksatora za šminku pre ostatka ostale šminke definitivno donosi razne benefite. Pravi sprej za fiksiranje šminke može pomoći kod „cakey“ šminke pre nego što počnete da je blendate. On će emulzifikovati proizvode na tenu, uz hidrirajuće i hranljive sastojke, koji će produžiti trajnost šminke.

Setting sprejevi dolaze u različitim finišima, ali su dizajnirani da šminku koja se nalazi ispod njih – osuše. Zato morate blendati šminku brzinskim potezima.

@elizabethkayeturner HOW TO STOP CAKEY MAKEUP! Inspo @Chloe Morello 💖 #cakeymakeup #makeuptips #makeuphacks #makeup #makeupvideo #makeupchallenge #makeuptechnique #nofilter #makeuproutine #basemakeup #foundationroutine ♬ original sound – Chloe Morello

Kako da isprobate ovaj trik?

Nanesite sve proizvode za šminkanje tena, poprskajte lice i potom sve izblendajte sunđerčićem. Ukoliko imate potrebe, ovo uradite više puta, kako dobro izblendali sve. Ipak, preterana upotreba spreja može dati super zategnut osećaj na licu.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!