4 saveta za prekrivanje sedih vlasi kod kuće

sede vlasi

Kako starimo, pigment u našoj kosi počinje da se smanjuje usled nedostatka proizvodnje melanina u folikulima, uzrokujući da niče vlas bez pigmenta, odnosno vlas sede ili bele boje. Sedenje kose nastaje iz različitih razloga, jer svako ima drugačiju genetiku: kod nekoga je razlog stres, nekome je nasledno, a nekome zbog nedostatka vitamina B. Sa porastom popularnosti trenda da žene prihvataju sede vlasi, nastao je čak i trend farbanja u sedu boju. Ipak, ne žele sve žene da prigrle sede vlasi, i to je u potpunosti u redu. Zato vam donosimo najbolje savete za farbanje sedih vlasi kod kuće.

Ispratite ove savete za farbanje sedih vlasi kod kuće:

#1: Odaberite tamniju boju za koren

Kao i sa šminkanjem, uvek je bolje da počnete sa manjom količinom nešto tamnije nijanse i nastavite da dodajete više i više, kako biste izbegli da vam boja izgleda preteško. Počnite sa tanjim slojevima i dodajte do željene prekrivenosti.

#2: Svetlo je važno

Možda ove deluje očito, ali loše osvetljeno kupatilo nije pogodno mesto da počnete sa farbanjem kod kuće. Otvorite zavese u sobi, upalite sve svetiljke koliko jako možete kako biste omogućili što više svetla u sobu. Farbana boja deluje drastično drugačije na veštačkom svetlu, i zato je važno da možete osmotriti boju na oba načina kada se farbate kod kuće.

#3: Koristite kvalitetne preparate za negu

Nažalost, seda kosa je krtija i tvrđa po teksturi, usled smanjene količine sebuma koji kosa proizvodi. Kako biste osvežili kosu, važno je da negu dovršite kondicionirajućim tretmanom koji hrani kosu i vraća joj život.

#4: Koristite Root Concealer-e

Pre nego što zgrabite kutiju boje, razmislite da li je potrebno da ofarbate celu kosu ili samo koren . Ako je to slučaj, isprobajte popularne sprejeve za prekrivanje izrastka, koji sadrže formulaciju koja prekriva sede i mikro-difuzer za precizno raspršivanje. Ovo je proizvod lak za upotrebu, posebno kada ste u gužvi i nemate vremena za farbanje kose.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!