“Hush Cut” je jedna od najpoželjnijih frizura za jesen, a stoji svima

hush frizura
Instagram/Printscreen

Jedan hair trend koji konstantno iskače na TikTok platformi jeste “hush cut”. Ovo je još jedan K-beauty trend koji se nadovezao na “shag” frizuru, što se tiče oblikovanja stepenova. Samo što ovaj put, stepenovi su manje vidljivi, sa mekšom, suptilnijom gradacijom, u poređenju sa shag-om. Predviđa se da će ova frizura biti hit za ovu jesen, stoga nastavite da čitate.

Šta je tačno “hush” frizura?

Ova frizura je nastala u Koreji, i predstavlja laganu, paperjastu frizuru, laku za održavanje. Radi se o meko oblikovanoj frizuri, sa stepenovima, uz koju idu tanke, “wispy” šiške, ili kraći stepenovi koji leže oko lica. Radi se o paperjastoj frizuru, koja je mnogo mekša verzija popularnog “shag”-a.

Ova frizura kreira lagan i vazdušast osećaj, jer su krajevi lakši, teksturisani i “vazdušasti”, bez grubih i tupih linija. Dosta težine se skida sa kose, stoga nema jakih linija.

View this post on Instagram

A post shared by 차홍아르더 청담점 김준원, 원의 형 테 / 샌드펌 허쉬펌 레이어드펌 (@oollolll___001)

Koja je razlika između hush i wolf frizure?

Hush frizura je mnogo laganija u poređenju sa wolf cut-om, s tim da wolf frizura ima kraće stepenove na celoj kosi. Mnogo je mekša. Wolf frizura je jače strukturisana, dok su kod hush stila šišanja prisutni nevidljivi stepenovi, ali ništa što je previše očito. Odatle dolazi i naziv frizure, jer “hush” na engleskom jeziku znači: “ššš, ćuti”.

Koje su prednosti hush frizure?

Ova frizura je veoma laka za održavanje, jer je možete napraviti na svakom tipu kose, i tako ćete dobiti lep, mekan oblik. Ideja je da ova low-maintenance frizura zahteva malo stilizovanja, tako da je možete osušiti na vazduhu. Uz malo proizvoda definišite oblik, ali sam način šišanja radi “posao za sebe”.

Kome će pristajati “hush cut”?

Ova frizura može dobro stajati svim tipovima kose jer je struktura frizure tako mekana. Ideja je da kosa bude meka, paperjasta i lagana, a najbolja reč koja je opisuje je – anđeoska. Ipak, kao i sa svim frizurama, najbolje je da prilagodite detalje tako da rade za vas.

Kako se stilizuje ova frizura?

Kako biste kod kuće stilizovale ovu frizuru, koristite lagani proizvod za volumen i kosu osušite prirodno. Iskombinujte texture sprej za dodatni pokret. Eksperimentišite i pronađite ono što najbolje radi za vas.

@kaeziamato Wasn’t sure a hush cut was for me since my hair is on the thinner side, but I love it! If you want this cut but have thin hair ask your stylist to keep the bottom layer blunt. #hushcut #thinhairhairstyle ♬ Aesthetic – Tollan Kim

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!