3 istine koje morate znati ako pratite skincare savete sa društvenih mreža

skincare saveti

Kada je reč o svetu nege kože, činjenica je da danas veliki deo informacija dobijamo sa društvenih mreža. U tom svetu, pogrešne informacije su česte, a one vode do zabune i pogrešne upotrebe proizvoda za negu kože. Mnogi od nas veruju influenserima i content kreatorima, koji daju savete koje verovatno ne biste dobile od dermatologa. Jedna studija je pokazala da osobe od 18-24 godine su najviše okrenute društvenim mrežama za dobijanje skincare saveta. Zato vam skrećemo pažnju na 3 istine koje morate znati ako uzimate savete sa društvenih mreža.

Ovo morate zapamtiti pre nego što prihvatite skincare savet sa društvenih mreža

#1: Savete prihvatajte samo od kvalifikovanih osoba

Većina nas ipak nema nekakvo stručno znanje o koži. To je vitalni organ koji čak ni svet nauke ne razume u potpunosti. Influenseri nisu beauty stručnjaci, i ne bi trebalo da daju personalizovane savete za ljude koji se muče sa specifičnim problemom. Lekari dermatolozi studiraju 10 godina kako bi postali dovoljni stručnjaci da pacijentima daju personalizovane savete, jer je koža kompleksan organ.

#2: Jedan sam proizvod neće rešiti skincare problem

Kada ovo prihvatite, vaš pristup skincare-u će postati manje stresan. Ne postoji nijedan skincare proizvod koji može rešiti problem sa aknama, sam za sebe. Isto važi i ta stanja poput starenja, ekcema, psorijaze i rozacee. Zato svaki skincare proizvod uzmite sa dozom rezerve. Vaša koža se može poboljšati u smislu zdravlja i izgleda, ali to neće biti brzinski fiks preko noći.

#3: Zapamtite da ne postoji “anti-aging”

Isto kao što nijedan skincare proizvod neće delovati kao brzinski fiks, važno je da zapamtite da je koncept anti-aginga potpuno izmišljen. Naša koža fizički ne može da preokrene starenje. Ne postoji proizvod koji je “botoks u bočici” koji će obrisati bore u potpunosti. Pre nego što vas neko ubedi da kupite eliksir mladosti, podsetite sebe da nisu potpuno iskreni.

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!