5 stvari koje morate uraditi pre samopotamnjivanja za najbolji efekat

samopotamnjivanje

Poljubac sunca na koži, ali bez oštećenja kože! Tu nastupa self-ten, preparat za samopotamnjivanje u formi losiona, pene, spreja i krema. Ali svaka iskusna devojka će vam reći da je proces aplikacije nezgodan. Verovatno ste više puta završile sa narandžastim rukama ili tragovima boje na koži tela. Ključ za besprekorni efekat self-tena jeste pravilna priprema. Zato vam u nastavku otkrivamo 5 načina za pripremu kože tela pre nanošenja samopotamnjivača.

Ovo morate uraditi pre nanošenja self-tena

#1: Počnite sa pilingom tela

Kako biste pripremili kožu za self-tanner, najpre je morate ispilingovati, obrijati i omekšati uz omiljeni gel za tuširanje, kako biste stvorili glatko platno za nanošenje ovog proizvoda. Ako nanesete self-ten preko odumrlih ćelija kože, on će otpasti zajedno sa njima, čime ćete dobiti flekav izgled.

Dobro obratite pažnju na delove tela koji su u konstantnom trenju, poput tabana, laktova i kolena. Koža na ovim delovima tela je deblja, jer se tako štiti. Zato koristite jače pilinge na njima. Nakon pilinga, obrijte kožu, jer ćete tako ukloniti dlačice, ali i ukloniti ostatak mrtvih ćelija kože, pošto je brijanje ujedno i forma eksfolijacije.

#2: Ispilingujte i lice

Lice je najvažniji deo vašeg tela, kada je reč o self-temu: zato morate postići najprecizniju aplikaciju. Pripremite se temeljnim čišćenjem i pilingom, po mogućstvu hemijskim. Mehanički piling izbegavajte za lice, jer može izazvati abrazije na koži.

samopotamnjivanje

#3: Hidrirajte telo, ali nemojte preterati

Sada je vreme da zgrabite omiljeni losion za telo. Krema za samopotamnjivanje će biti ravnomernije naneta, ako to činite preko hidrirane kože. Zato treba da raskošno namažete kožu, ali ipak nemojte preterati. Premasna koža će sprečiti razvijanje boje na koži – zato je dobra ideja da nanesete više hidratacije na delove poput šaka, laktova i kolena, ali manju količinu za ostatak tela. Na lice nanesite lagani nanos gel kreme, koja će hidrirati bez mašćenja.

#4: Tajming je ključan

Stručnjaci savetuju da self-ten nanosite na kraju dana, kako bi se boja razvila preko noći. Ako to nije moguće (ukoliko imate specijalan događaj), postarajte se da samopotamnjivanje bude poslednji beauty tretman na listi. Čak i najmanje stvari mogu uticati na rezultat samopotamnjivanja. Takođe, izbegavajte fizičku aktivnost posle nanošenja self-tena, kako biste izbegli znojenje i skidanje boje.

samopotamnjivanje

#5: Ostavite sebi dovoljno vremena

Koliko dugo će trajati proces nanošenja samopotamnjivača, zavisi od formule koju koristite. Postepeni self-ten proizvodi ne zahtevaju puno vremena za aplikaciju. Ali, ukoliko koristite formulu na bazi vode, budite oprezniji i ostavite sebi dovoljno vremena. Počnite sa gornjim delom tela, a potom nanosite sve niže i niže. Fokusirajte se na grublje regije tela, poput laktova i kolena. Izblendajte sve kabuki četkicom na kraju.

Pročitajte još i: Samopotamnjivanje lica bez fleka – moguće je

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!