Samopotamnjivanje lica bez fleka: 8 saveta

samopotamnjivanje lica

Do sada ste sigurno savladale upotrebu proizvoda za samopotamnjivanje na telu. Ali ako potamnjujete telo – ne smete zaboraviti i lice! Ono nas često odaje, dajući do znanja da je naša boja zapravo fejk. U nastavku vam donosimo kako da pravilno samopotamnite lice, bez fleka, koje je na ovoj regiji jako teško sakriti. Kada pogrešite na telu, dobijete fleke ili šarenu boju, lako je to prekriti uz pomoć odeće. Sa lice su stvari malo drugačije. Spremite se za najbolje savete kada je reč o samopotamnjivanju kože lica!

Kako se pravilno nanosi samopotamnjivač na lice?

Korak #1: Dobro očistite lice

Pre nego što nanesete kremu za samopotamnjivanje lica, dobro očistite kožu. Dubinski je očistite, uz pomoć pene ili gela za umivanje, kako biste uklonili sav sebum i nečistoće, kao i ostatke šminke.

Korak #2: Nežno ispilingujte kožu

Ako ste fan samopotamnjivanja, sigurno znate da je najvažniji korak pre aplikacije bilo kog self-tan proizvoda – eksfolijacija. Mrtve ćelije, koje se natalože na površini kože, mogu uzrokovati da se samopotamnjivač šareno nanese. Zato, uzmite blagi scrub za lice i uradite dobar piling.

piling lica

Korak #3: Hidrirajte kožu

Posle pilinga, vreme je da koži povratite vlagu i napravite savršenu podlogu za nanošenje samopotamnjivača. Hidrirana koža je jedra i glatka, a to omogućava savršeno platno za nanošenje self-tan kreme. Koristite kremu na bazi vode, i nanesite je na lice i vrat, kako bi sve suve regije, dobile potrebnu količinu vlažnosti.

Korak #4: Krema za samopotamnjivanje

Važno je da znate da kreme za samopotamnjivanje tela NISU namenjene licu. To znači da morate nabaviti poseban proizvod za samotamnjenje lica. Uzmite potrebnu količinu self-tan kreme za lice, nanesite je na dlanove i ravnomerno utrljajte u kožu lica i ispod vilične kosti, do vrata. U suprotnom, ako preskočite vrat, linija između lica i vrata će biti jako vidljiva.

Posle toga, dobro operite ruke, ili preventivno koristite zaštitne rukavice ili posebnu rukavicu za nanošenje proizvoda za samopotamnjivanje.

Bonus savet: Ako želite da postepeno dobijate boju, pomešajte malo kreme za samopotamnjivanje sa vašom dnevnom kremom, i tu smesu nanesite na lice svakog dana!

Povezano: Kako da skinete samopotamnjivač sa dlanova – provereni saveti!

Korak #5: Uskladite boju i sa telom

Ako već samopotamnjujete lice, isto morate uraditi i sa telom, kako bi vaša boja izgledala prirodno i ujednačeno. Za dekolte možete koristiti kremu za samotamnjenje lica, a za telo, poseban proizvod u vidu self-tan pene, spreja ili kreme.

samopotamnjivanje

Korak #6: Održavajte boju lica

Sada kada ste dobili željenu boju na licu i telu, vreme je da je održavate! A to ćete najbolje postići hidratacijom. Suva koža će doprineti da boja jako brzo izbledi i da boja deluje “ispucalo” ili mrljavo. Zato redovno hidrirajte kožu lica ujutru i uveče.

Za optimalnu hidrataciju kože, predlažemo Skinology HYDRO FORCE kremu za lice, sa arganom i hijaluronom.

Korak #7: Koristite nežne proizvode

Održavanje bronzanog tena na licu je teže nego na telu, jer konstantno koristimo različite proizvoda na licu, svakodnevno – od umivalica, preko pilinga, šminke... Konstantna upotreba raznih agresivnih proizvoda za lice, učiniće da vam boja brzo izgledi. Zato koristitite nežne umivalice, a proizvode na bazi kiselina ili enzima izbegnite u potpunosti, jer će vam brzo “oljuštiti” boju!

Korak #8: Apdejtujte vašu make-up rutinu

Kada imate tamnu kožu, moraćete promeniti neke stvari u vašoj rutini šmijnkanja. Najverovatnije ćete morati nabaviti novi, malo tamniji tečni puder, a bronzer mora postatiti vaš najbolji prijatelj!

Pročitajte još i: Samopotamnjivanje bez fleka – moguće je!

error: Content is protected !!