Samopotamnjivanje BEZ fleka – moguće je!

samopotamnjivanje

Svi znamo koliko je štetno sunčanje na jakom suncu ili u solarijumu. Zato su kreme, losioni i sprejevi za samopotamnjivanje toliko popularni kada dođe letnja sezona. Sa njima možete dobiti predivan preplanuli ten i sjaj kože. Ipak, čest problem su fleke, koje nejednako nanošenje ostavlja kod ovih proizvoda. Stoga pogledajte najbolje savete kako da se samopotamnite, ali BEZ FLEKA!

12 saveta za samopotamnjivanje bez fleka

1. Piling tela – obavezan

Prva lekcija pre nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje je – jak piling celog tela! Kako bi se self-tanner ravnomerno naneo, ukonite mrtve ćelije kože, koje mogu doprineti stvaranju fleka. Koristite piling bez ulja, jer ulje stvara barijeru između kože i samopotamnjivača, što može ostaviti linije. Takođe, obrijte noge novim brijačem kako biste dodatno “ispilingovali” kožu, pre samotamnjenja.

Povezano: Uradi sama: piling za telo od morske soli

2. Hidrirajte kritične tačke

Posle tuširanja i pilinga, nanesite mleko za telo bez mirisa i ulja na kritične tačke koje često dobijaju fleke: ruke, pete, laktovi i kolena. Ove regije su suve i upijaju više pigmenta nego ostali delovi tela, uzrokujući neravnomernu boju. Isto važi i za suvu kožu lica – nanesite pre dnevnu kremu i pustite da se upije 20 min.

mleko za telo

3. Zaštitite stopala

Kako ne biste slučajno ugazili u samopotamnjivač koji curi ili kaplje sa vas – na donji deo stopala zalepite lepljivu traku, koja će biti barijera ako ugazite u ostatke proizvoda.

4. Nanosite u hladnoj i suvoj prostoriji

Nikako se ne samopotamnjujte u vrelom i sparnom kupatilu – od vlage ćete početi da se znojite, što će uticati na formulu samopotamnjivača. Na kraju ćete dobiti flekavi nered po celom telu, koji je teško skinuti. Zato birajte hladne i suve prostorije za ovaj proces.

Povezano: Uradi sama: bronzer za telo (Krema za samopotamnjivanje)

5. Laktovi i kolena – na kraju

Koža na ovim mestima je suva pa upije više prozvoda, zato ih preskočite pri prvom nanošenju (kolena, laktovi i članci). Kada ste završili noge i ruke, vratite se na ove regije i blago ih pređite ostacima samopotamnjivača koji je ostao na rukavici. Dobro blendajte kako boja ne bi bila skoncentrisana na jedno mesto.

lakat

6. Ravnomerno rasporedite

Kako bi se proizvod za samopotamnjvianje ravnomerno naneo na rukavicu – nanesite ga na sredinu rukavice, pa je potom presavijte na pola. Ovo znači da ćete manje proizvoda naneti na lice, ruke, laktove i kolena – ako koristite vrh rukavice. Isto tako, ovim trikom, nećete naneti istu količinu proizvoda na lice i butine.

7. Teško dostupna mesta

Kako biste naneli samopotamnjivač bez ičije pomoći čak i na teško dostupna mesta, poput leđa, napravite sopstvenu četku-rukavicu. Samo zakačite rukavicu za self-tan proizvode na vrh četke za kupanje, i omotajte je gumicom za kosu oko drške, kako ne bi spala. Nanesite samopotamnjivač na rukavicu i zabacite je preko leđa, da nanesete boju.

8. Izblendajte boju na šakama

Nakon što ste naneli samopotamnjivač na šake, izblendajte ga malom četkicom koja ima sunđer na vrhu (poput one za likovno). Ovo će sprečiti fleke i linije kako se ten bude razvijao. Isti primenite između prstiju, nožnih prstiju i na kolenima.

Credit: @Kerry MacDowell

9. Skinite boju sa unutrašnjosti dlanova

Ako vam je proizvod za samotamnjenje završio na unutrašnjoj strani dlanova – ispilingujte ih jakim pilingom. Šta god da radite, ne kvasite ruke. Potom obrišite dlanove vlažnom maramicom za skidanje šminke ili tonikom sa alkoholom koji će skinuti neželjene ostatke proizvoda.

10. Ubrzajte sušenje boje

Umesto da stojite goli u kupatilu i čekate da se vaša boja osuši – ubrzajte proces uz pomoć fena za kosu, ali sa hladnim strujanjem vazduha.

11. Održavajte boju

Kupke i mleka za telo na bazi ulja će učiniti da se vaša boja brže skine, zato izbacite uljane proizvode za telo. Ne koristite pilinge dok imate samopotamnjivač na sebi i odaberite blage kupke i gelove za tuširanje, poput bebi proizvoda. Na taj način, boja će vam duže trajati i sporije se skidati.

preplanula koža

12. Sprečite znojenje uz bebi-puder

Kada se samopotamnjviač osušio, a želite da se obučete – nanesite najpre bebi-puder na delove koji su skloni flekama i znojenju, poput pazuha, laktova i kolena. Sprečićete stvaranje linija i uvlačenje boje u ovim delovima, kako se budete znojili.

Pročitajte još i: Samopotamnjivanje – 10 zapovesti!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!