Za šta sve možete koristiti KARMIN, a da nisu usne?

karmin

Karmin je možda i omiljeni komad šminke, koji koriste čak i dame koje se ne šminkaju često. Učiniće da vam lice zasija i dobije na “zdravom” izgledu. Iako je kreiran za ulepšavanje usana, karmin možete koristiti i za mnoge druge beauty namene, na koje nikad niste pomislili. Zato pročitajte u nastavaku iznenađujuće načina upotrebe karmina!

8 alternativnih načina upotrebe karmina

1. Kao rumenilo

Najpoznatija alternativna upotreba karmina je u vidu rumenila. Ako se mučite da uskladite nijansu karmina i rumenila – eto vam super rešenja! Karmin može poslužiti kao odlično krem-rumenilo u stiku, dugotrajnije je na obrzima, a deluje baš prirodno ako ga dobro izblendate. Birajte između kremastog, šljokičastog ili sedefastog finiša.

rumenilo

2. Kao korektor

Ako se mučite sa prekrivanjem modrih podočnjaka – vaš narandžasti karmin je rešenje koje ste tražili. Ako modre podočnjake prekrijete običnim korektorom u boji kože, plavetnilo će izbiti u nekom trenutku. Zato ga morate neutralisati komplementarnom bojom – narandžastom. Utapkajte narandžasti karmin bez šljokica ispod očiju, izblendajte sunđerom i potom ga prekrijte korektorom u boji. Iznenadićete se rezultatom!

Povezano: Neutralište tamne podočnjake – SUPER trik!

4. Kao konture i hajlajter

Znate da su veoma popularni kontur kremasti stikovi. Pošto sigurno već imate bar nekoliko nude ili braon kamina – iskoristite ih u svrhe konturisanja lica. Za kontunre odaberite neki boje kapućina, bez šljokica, dok za hajlajter iskoristite sedefasti nude karmin, koji ionako nikad nećete nositi.

Mi vam predlažemo City Color City Chic karmin u nijansi Head Over Heels, kao idealnu kontur nijansu.

konturisanje

3. Kao baza za senku

Nude karmin može biti odlična baza za intenzitet i trajnost senki za oči. Dovoljno je kremast i lepljiv da deluje kao odlična podloga za blendanje senki. Nakon nanošenja nude karmina kao vaše baze na kapak, obavezno je matirajte puderom u prahu ili bež senkom, da bi se senke bolje blendale.

Povezano: Kako da koristite jedan make-up proizvod na više načina?

5. Kao sjaj za usne

Ako ste pred kraj vašeg karmina, a to vam je omiljena nijansa, iskoristite ga maksimalno! Iščačkajte ostatke karmina i pomešajte sa malo vazelina ili providnog sjaja i napravite vašu nijansu sjaja za usne!

6. Kao senka za oči

Ako niste ponele paletu senki, a žurite sa poslovnog sastanka direktno u grad, iskoristite omiljeni karmin za zadimljeni pogled na očima, u vidu kremaste senke. Samo utapkajte prstom i razmažite vašu omiljenu boju karmina po kapcima, i spremne ste za grad! Na ovaj način možete iskoristite i neobične boje karmina poput plave, zelene i ljubičaste.

Karmini

7. Za prekrivanje tetovaža

Ako je potrebno da prekrijete tetovažu za neku posebnu priliku, vaš crveni karmin je rešenje! Prema točku komplementarnih boja, crvena prekriva plavo-zelenu boju. Prekrijte tetovažu crvenim karminom uz pomoć četkice, a potom sakrijte crvenilo uz pomoć kamuflažnog korektora u boji kože i puderom u prahu. Vaša koža će izgledate kao pre tetoviranja!

City Color mat karmin u crvenoj nijansi “Jenny” je idealan za prekrivanje tetovaža.

8. Za slikanje i crtanje

Ako se bavite ručnim radom, slikanjem ili dekorisanjem, karmini mogu biti odličan dodatak svakom projektu. Njima možete dodati boju i teksturu svakom crtežu ili slici.

Pročitajte još i: 5 TOP pravila za nanošenje crvenog karmina

karmin

error: Content is protected !!