Uradi sama: Bronzer za telo (krema za samopotamnjivanje)

Uprkos činjenici što su u toku letnji dani, preplanuli ten ipak može ostati nedostižan. Ukoliko je tako, nemojte očajavati, jer i za vas postoji rešenje, a to je bronzer za telo. Evo kako da ga napravite kod kuće.

Razlog izostanka preplanulog tena mogu biti vaše prekobrojne obaveze koje vam ne ostavljaju dovoljno vremena koje bi ste posvetili sunčanju ili dani propraćeni kišom.U nastavku ovog teksta, otkrićemo vam kako da napravite bronzer (kremu za samopotamnjivanje) i samim tim brzo i jednostavno dođete do preplanulog tena i to kod kuće. Bez hemikalija, potpuno prirodno!

Šta vam je potrebno da bi ste napravili bronzer?

Potrebno vam je:

  • šoljica kakaoa,
  • pola šoljice kokosovog ulja ( hladno ceđenog ),
  • dve kafene kašičice eteričnog ulja od nane,
  • pola šoljice maslinovog ulja,
  • pola šoljice ši butera,
  • vitamin E (u formi ulja).

Način pripreme bronzera:

Na pari rastopite gore navedenu količinu ši butera. Kada se buter rastopi, tome dodajte pola šoljice kakaoa i dobro promešajte, tako da masa postane homogena. Kada se rastopljeni ši buter i kakao sjedine, tome dodajte pola šoljice hladno ceđenog kokosovog ulja. Nastavite da mešate, sve dok masa ponovo ne postane homogena. Nakon toga, pomerite posudu sa pare.

U drugoj posudi, bez izlaganja pari ili bilo kom drugom vidu toplote, pomešajte drugu polovinu šoljice kakaoa i pola šoljice maslinovog ulja. I ovu mešavinu sjedinite tako da postane homogena.

Zatim, mešavinu iz prve posude, pomešajte sa mešavinom iz druge posude i ponovo pažljivo sjedinite. Nakon što ste obe mešavine sjedinili i dobili homogenu masu, sačekajte desetak minuta da se to prohladi.

Kada se masa prohladi, u nju dodajte dve kafene kašičice eteričnog ulja od nane i oko dve kafene kašičice ulja vitamina E. Sve to još jednom dobro promešajte i stavite u frižider da se ohladi.

Kada se masa sasvim ohladi, vaš bronzer je spreman i možete početi da ga koristite.

Kako koristiti bronzer?

Bronzer koristite tako što ćete ga u tankom i ravnomernom sloju razmazati po celom telu. To će vašoj koži dati blistav bronzani ten i učiniće da izgledate preplanulo, čak i ako niste bili izloženi suncu.

Top savet: Pre nanošenja kreme za samopotamnjivanje uradite piling za telo, kako bi vam boja bila ravnomerno naneta i bez fleka po koži.

Napomena:

Ovako napravljen bronzer (kremu za samopotamnjnivanje), potrebno je držati u dobro zatvorenoj teglici i u frižideru. Na taj način, sastojci će dugo ostati sveži, pa ćete bronzer moći da koristite i do godinu dana, ukoliko ga za to vreme naravno ne potrošite.

error: Content is protected !!