Samopotamnjivanje – 10 zapovesti!

Ako želite divan ten bez brige o oštećenju kože od sunca, izostavite UV zrake iz jednačine i koriste proizvode za samopotamnjivanje. Verovatno ste čuli horor priče o sampotamnjivanju koje uključuju pruge, narandžaste ruke i mrlje, ali ovi problemi se mogu izbeći ako pravilno pripremite kožu i nanesete proizvod za samopotamnjivanje sa pažnjom.

10 stvari koje treba da uradite za uspešno samopotamnjivanje

1. Obavite sve ostalo pre samopotamnjivanja:

Ako je potrebno da se depilirate, uradite manikir ili doterate boju kose, uradite to PRE nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje jer svi ti tretmani ga mogu ukloniti.

2. Piling:

Samopotamnjivači prodru dublje u suvu kožu, ostavljajući tamne mrlje koje izgledaju potpuno neprirodno. Pilingom uklonite izumrle ćelije na vašem telu, fokusirajući se na gruba mesta kao što su kolena, laktovi, članci i pete. Za lice, izbegavajte sve na bazi ulja, a koristite sredstvo za čišćenje sa glikolnom ili salicilnom kiselinom kako biste uklonili mrtve ćelije kože.

piling

3. Dobro osušite kožu:

Znamo da ovo zvuči previše očigledno, ali nakon tuširanja, obrišiti se mekim peškirom i sačekajte 15 minuta (dok se 100 posto ne osušete) pre nanošenja preparata za samopotamnjivanje.

4. Omekšajte kožu:

Iako smo upravo rekli da se uverite da ste potpuno, potpuno suvi, moraćete da dodate malo vlage vašoj koži pre nego što nanesete samopotamnjivač. Utapkajte hidratantni losion oko nozdrva, na kolena, laktove i zglobove (kao i ostala suva mesta) da ih sprečite da pocrne ili postanu narandžasta.

5. Izaberite samopotamnjivač za vaš tip kože, a ne na osnovu rezultata koje želite postići

Postoji toliko mnogo proizvodi za samopotamnjivanje i može biti teško da izaberete onaj koji će vam najviše odgovarati.
Neke formule omogućavaju da dobijete ten postepeno tokom nekoliko dana ili nedelju dana, dok će vam drugi odmah obojiti kožu u bronzanu boju. Neki su dugotrajni, dok se drugi isperu nakon nedelju dana ili na kraju dana.

Povezano: Napravi sama bronzer (kremu za samopotamnjivanje)

Pronađite proizvod koji je najbolji za vaše potrebe. Počnite sa svetlijom ili srednjom formulom ako imate svetlu kožu, a tamnu formulu za maslinaste tonove kože. Ako se odlučite za postepenu formulu (u obliku krema, gelova, sprejeva ili pene), zapamtite da su potrebne 2 do 4 aplikacije kako biste dostigli željenu nijansu. Instant formule su obično sprejevi koje možete odmah primeniti, ali se zadržavaju na koži oko nedelju dana ili se isperu na kraju dana. Teže ih je primeniti od postepene formule, jer ostavljaju mrlje na koži.

6. Krenite od nogu prema gore:

Ova tehnika će vam priuštiti predivan prirodan izgled. Pomoću rukavica, kružnim pokretima, nanesite proizvod za samopotamnjivanje (otprilike jednu kašičicu). Počnite od zglobova i krenite ka ramenima. Sačuvaje ruke i šake za kraj. Ne nanosite preparat na prste, pete ili sa strane nogu, pošto ove oblasti ni prirodno ne crne mnogo.
Ako koristite sprej za samopotamnjivanje, pratite uputstva koliko daleko trebate držati proizvod od tela i koliko dugo trebate prskati željenu oblast. Držeći preblizu ili raspršivajući predugo dovešće vas do neravnomernog potamnjivanja.

7. Pazite na lice:

Došli ste predaleko da sada budete nemarni. Uzmite malu količinu samopotamnjivača i vrhovima prstiju ga uklopite gde želite prirodan ten (čelo, obrazi, most nosa i brada). Budite posebno oprezni oko nosa i iznad gornje usne jer su ova područja suvlja i mogu pokupiti više boje. Koristeći ono što je ostalo na prstima, nanesite samopotamnjivač duž linije kose i pored vilične kosti. Ne zaboravite da ga primenite iza ušiju i vrata, pogotovo ako imate kratku kosu.

samopotamnjivanje lica

8. Pričekajte pa stavite puder:

Dajte samopotamnjivaču dodatno vreme da se osuši. Ako na upustvu piše da sačekate 5 minuta, vi čekaj 10. Zatim svuda nanesite baby puder bez talka kako biste sprečili da vam samopotamnjivač pređe na odeću. Izbegavajte tuširanje i znojenje na 6 do 8 sati.

9. Uklonite greške:

Prilikom nanošenja proizvoda za samopotamnjivanje dešavaju se greške, ali nema potrebe da krenete od nule kada se dogode. Ako se pojave pruge ili mrlje, utrljajte pola limuna na ta područja oko 2 minuta pre laganog poliranja vlažnom krpom.

10. Dugotrajnost samopotamnjivanja:

Ne možemo garantovati koliko će vaš bronzani ten trajati, ali ćemo vam preporučiti određene mere koje možete preduzeti da ga produžite. Tuširajte se blagim sredstvom za čišćenje i obavezno uvek hidrirajte kožu. Izbegavajte korišćenje proizvoda koji sadrže retinol i tretmane za akne, jer se može desiti da vam rastvore boju na licu. Koristite kremu za sunčanje kada idete napolje, jer treba da budete zaštićeni od isušivanja i štetnih zraka sunca, a produžićete efekat samopotamnjivača. Kada ste spremni da osvežite kožu, priuštite sebi hidratantni piling i ponovo započnite ciklus samopotamnjivanja.

samopotamnjivanje

error: Content is protected !!