5 skincare proizvoda koji su vam potrebni u 20-im godinama!

dvadesete godine

Dvadesete godine su savršeno vreme da se uozbiljite kada je reč o nezi kože, i uvedete proizvode koji kožu čine zdravom i sprečavaju rane znake starenja. Zato je važno da ovu deceniju života iskoristite na pravi način, kako biste u narednim godinama imale lepu i zdravu kožu koja zrači mladoliko! U nastavku izdvajamo 5 skincare proizvoda koje morate imate u 20-im godinama kao deo rutine nege kože.

Ove skincare proizvode morate imati ako ste 20+!

#1: Eksfolijator

Već u ranim i srednjim 20-im godinama, koži je potrebna pomoć prilikom prirodnog procesa deskvamacije kože, odnosno – ljuspanja mrtvih ćelija sa njene površine. Kako starimo kroz 20-e godine, ovaj proces se usporava, uzrokujući nagomilavanje mrtvih ćelija kože i samim tim – beživotan ten bez sjaja. Podstaknite prirodan proces deskvamacije tako što ćete ubacite piling u rutinu, 2-3 puta nedeljno, u zavisnosti od tipa kože.

Birajte između fizičkog pilinga, na bazi finih zrnaca, ili hemijskog pilinga, na bazi AHA kiselina, poput Skinology AHA tonika sa 5% voćnih kiselina.

aha tonik

#2: Dnevna i noćna krema

U dvadesetim godinama je obavezno da koristite dnevnu kremu koja vas hidrira i štiti od gubitka vlage tokom dana. Za večernju negu predlažemo odvojenu noćnu kremu, bogatu regenerišućim sastojcima. Hidratantna krema je osnovni skincare proizvod koji ne smete zanemariti u trećoj deceniji!

Povezano: Razlike između dnevne i i noćne kreme za lice

#3: Vitamin C serum

Kako starimo, efekti slobodnih radikala postaju očiti na koži, tako što stvaraju bore i fine linije. Pošto su dvadesete godine bazirane na prevenciji starenja, korišćenje proizvoda na bazi slobodnih radikala može neutralisati efekte ovih agresora iz životne sredine. Zato vam predlažemo da već danas nabavite kvalitetan serum na bazi vitamina C, poput ovog Skinology Vitamin C + hydrating complex seruma.

vitamin c serum

#4: Antirid

Između ranih i kasnih dvadesetih, možete primeniti određene promene na koži, posebno na regiji oko očiju. Ovo je zato što je delikatna koža oko očiju prva na udaru ranih znakova starenja. Zato je antirid obavezan, kako bi hidrirao i održavao regiju oko oka jedrom i mekom. Tako ćete ujedno smanjiti naduvenost i tamne krugove oko očiju.

Naša preporuka je Skinology Antirid gel krema.

antirid gel

#5: SPF krema širokog spektra zaštite

Bez obzira na godine, tip kože ili boju, svako od nas treba da koristi SPF kremu svakog dana. Ovo je jedini dokazani način koji sprečava znake preranog starenja, poput bora, tamnih fleka i finih linija. Nanosite svakog dana SPF kremu sa faktorom od bar 30.

Pročitajte još i: 9 anti-aging saveta za devojke 20+!

error: Content is protected !!