Nega i boja u jednom: Upoznajte ULJE ZA USNE, novi trendy proizvod!

ulje za usne

Ako ste zaljubljenica u beauty svet – sigurni smo da ste već dodali ulje za lice i ulje za kosu u rutinu nege. Ali, ove sezone se jedan novi uljani proizvod nameće da postane novo ulje bez kojeg ne možemo da živimo – a to je ulje za usne! Ako ste zbunjeni kao i većina dama koje koriste samo balzam za usne i karmin – u nastavku otkrivamo sve o ovom trendy proizvodu!

Šta je tačno ulje za usne?

Ulje za usne je upravo ono što i zvuči – ulje za negu usana! Ovaj praktičan proizvod pruža intenzivnu hidrataciju usnama, čineći ga savršenim aksesoarom za zimske dane. Naravno, ulje za usne se može koristiti tokom cele godine. Ulje za usne često uključuje druge hranljive sastojke, poput vitamina E. Osim nege, ulje za usne pruža usnama finiš visokog sjaja. Postoje čak i tonirana ulja za usne, koja uz sva negujuća svojstva imaju i suptilni trag boje.

Ulje za usne vs. balzam za usne

Verovatno ste pitate kakva je razlika između ulja za usne i balzama za usne – ona je zapravo vrlo jednostavna. Balzam za usne su obično formulisani na bazi vazelina, i njihova uloga je da oblože usne hidratacijom. Balzami imaju gušće formule, i često sadrže arome ili SPF faktor. Ulja za usne pružaju dugoročnu hidrataciju, što znači, da ih ne morate toliko često nanositi, kao labela. Formula ulja je tanka, pa je nećete osećati na usnama.

Ulje za usne vs. sjaj za usne

Što se tiče razlike između ulja i sjaja za usne – ona je vrlo očigledna! Sjaj za usne je šminka – što znači da ne daje nikakva negujuća svojstva usnama, dok je ulje za usne prepuno sastojaka koji neguju i hidriraju usne. Još ako imaju dodir boje u sebi, ulja za usne u potpunosti mogu da zamene sjaj, kako biste postigli suptilan dnevni izgled.

Povezano: 12 neočekivanih upotreba balzama za usne

Kako se koristi ulje za usne?

#1: Piling usana kao prvi korak

Ulje za usne je hidrirajući proizvod koji hrani nežnu kožu usana, isto kao što krema hidrira kožu lica. Na isti način kao što čistite i pilingujete lice pre nanošenja kozmetike, trebalo bi to isto da uradite i sa usnama. Pre nanošenja ulja za usne, uradite blagi piling, četkicom za zube ili uz pomoć DIY pilinga (kokosovo ulje + šećer). Tako ćete postići glatku podloguk za savršenu negu usana koja sledi.

#2: Nanesite ulje za usne

Nakon pilinga, ulje za usne će vam leći fantastično! Samo nanesite aplikator ulje, duž celih usana, protrljate usne i to je to! Vaše usne će biti nežne i meke, poput svile, a ubrzo ćete videti i dogoročne efekte negovanih usana.

Pročitajte još i: Antirid krema kao balzam za usne – da ili ne?

error: Content is protected !!