Savet eksperta: 5 načina kako možete prilagoditi boju tečnog pudera

tečni puder

Pronalazak idealne nijanse tečnog pudera je definitivno avantura! Kada pronađete onaj savršeni koji odgovara vašem specifičnom tipu kože i njenim potrebama, držite ga se godinama. Ipak, teško je naći tečni puder čija će vam nijansa odgovarati tokom cele godine. Između letnjeg tena i zimskog bledila, nijansa vaše kože se može menjati tokom sezone. Dobre vesti su da ne morate kupovati nov tečni puder sa svakom promenom godišnjeg doba: možete se držati omiljene formule, ali uz trikove i savete make-up eksperata!

Šta da radite ako vam je puder pretaman?

#1: Razredite ga kremom

Ako umešate malo dnevne kreme u tečni puder – posvetlićete njegovu nijansu. To je odličan način i da mu “stanjite” formulu. Na ovaj način, vaša koža će “sijati” kroz pigment pudera i dobićete ujedno dewy finiš, koji je savršen kada vam koža izgleda mrtvo i beživzno. Tokom leta, tečni puder možete pomešati sa malo SPF kreme, a zimi možete dodati ekstra-bogatu kremu kako bi vam koža bila hidrirana i nahranjena.

#2: Promenite način nanošenja pudera

Jedina mana mešanja tečnog pudera sa kremom jeste da što dodajte više proizvoda na lice, što je nešto što obično želite da izbegnete. Što više slojeva i proizvoda imate na licu, veći je rizik da vam se šminka pomera tokom dana. Zato isprobajte proverenu tehniku razređivanja tečnog pudera, kako biste posvetlele njegov pigment: nanesite ga duo-fiber četkicom, koja ima dve vrste dlačica. Ovaj tip četke je odličan za nanošenje kremastih ili tečnih proizvoda. Takođe, možete probati i da puder nanesete vlažnim beauty blenderom, kako biste “stanjile” tečni puder na koži.

Povezano: Ultimativni vodič kroz četke za tečni puder – sve vrste i modeli

tečni puder

#3: Pomešajte sa kapljicom prajmera

Kada puder razređujete kremom, možete preterati u tome, i učiniti da dosta smanjite njegovu pokrivnu moć. Zato dodajte svega jednu kapljicu hidratantnog prajmera, koji će razrediti tečni puder, dok će ujedno učiniti da vam šminka duže traje na licu.

Šta da radite ako je puder presvetao?

#1: Dodajte bronzer preko

Najjednostavniji način da prilagodite tečni puder letu, jeste da nanesete bronzer na lice, koji će laskati vašem letnjem tenu. Iako ovo zvuči logično, nemojte preterivati sa tečnim puderm. Šminkeri ne savetuju da pomešate bronzer sa puderom i onda da ga nanosite, već ga strateški nanesite na regije lica gde biste inače potamneli. Nekad je sasvim u redu i da u potpunosti preskočite tečni puder i naglasite letnji preplanuli ten samo uz pomoć bronzera. Ovo deluje mnogo prirodnije!

#2: Mix’n’match

Jedan od najsigurnijih načina da da dobijete tamniju nijansu tečnog pudera jeste da ga pomešate sa tamnijim puderom. Profesionalni šminkeri savetuju da kupite uvek nijansu koja odgovara vašem tenu, i potom još jedan puder koji je za 2 nijanse tamniji od vašeg. Važno je da tečni puder bude istog brenda, kako biste mogli da mešate iste formule. Na ovaj način uvek ćete moći prilagoditi tečni puder promenama tena, a i dalje uživati u boji koju volite.

tečni puder

Pročitajte još i: Tečni puder sa visokom pokrivnom moći – kako da ga nosite svakog dana?

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!