Četke za tečni puder: Ultimativni vodič kroz sve vrste i modele

četke za tečni puder

Sa toliko opcija na tržištu, danas je zaista teško odabrati dobru i odgovarajuću četku za tečni puder. Nadamo se da je prošlo vreme kada smo puder nanosile prstima, jer uz pomoć odgovarajućeg pribora, puder može izgledati neuporedivo bolje na licu. Ipak, slažemo se da je teško pronaći tu idealnu četku, koja ne “guta” previše proizvoda, ravnomerno nanosi i blenda puder u kožu, lako se čisti i ostavlja baršunast finiš na koži. Dobra četka za puder kreira i pokrivenost koja nam odgovara – bilo da volite slabu, srednju ili punu pokrivnu moć. U nastavku vam zato donosimo mini vodič kroz tipove i modele četki za tečni puder!

6 modela četki za tečni puder – vodič

#1: Dual-fiber četke sa dve vrste dlačica

Dual-fiber četkice zapravo imaju kratke crne dlačice u osnovi, a duže bele na vrhu. Oblik glave može varirati od okruglih do ovalnih, a ovaj tip četke pruža najslabiju pokrivnu moć. Dual-fiber četke se koriste pokretima “bockanja” u kožu, pri čemu su idealne za pudere jake pokrivne moći, jer ćete tako dobiti tanji, manje vidljiv sloj na koži. Često se prave od kombinacije prirodnih i veštačkih dlačica, koje daju transpantniji i prirodniji finiš na koži.

četke za tečni puder

#2: Buffer četke

Ove četke odlikuje glava puna gusto nabijenih dlačica, koje su ravno sečene, i zbog toga daju najveću pokrivu moć tečnog pudera. Dlačice su gusto zbijene, i stoga četka ne upija puno proizvoda, već većina zaista završi na licu. Četke sa ravnim vrhom sa nanose pokretima bafiranja, odnosno – utrljavanja u površinu kože. Jedina njihova mana je teško pranje – puder zna da se zavuče unutar gustih dlačica, te je potrebno više vremena da ga temeljno isperete.

četke za tečni puder

#3: Ravne, pljosnate četke

Ovo je bio prvi model četke za tečni puder koji je ušao u široku upotrebu. Ravna, pljosnata četka nanosi tečni puder poput slikarske četke: potezima od sredine lica ka spolja. U zavisnosti od njene veličine, ovim tipom četkice možete nanositi i korektor ispod očiju, i oko nosa. Pljosnata četka za puder pruža punu pokrivnu moć, ali njena mana je što su potezi četke dosta vidljivi, pa ten ne izgleda u potpunosti izblendano i ujednačeno. Preporučujemo ovaj tip četkice za nanošenje pudera na nekoliko strateških tačaka na licu, a njegovo blendanje beauty blenderom.

četke za tečni puder

#4: Okrugle, full-bodied četke

Ovaj model četke odlikuje okrugla glava sa gusto nabijenim dlačicama, koje kupe najviše proizvoda od svih modela. Okrugla glava omogućava besprekorno blendanje i utrljavanje pudera u kožu, pokretima buffi-iranja i tapkanja. Dlačice ovih četki su ipak malo ređe nego kod buffer modela sa ravnom površinom. Odlične su za početnice i sve one koji žele da počnu da puder nanose četkom.

Povezano: Četke za šminkanje lica – kako odabrati?

četke za tečni puder

#5: Ovalna četka

Za besprekoran finiš izblendanog pudera, probajte ovalnu četku! Nju odlikuje ovalna zaobljena glava sa gusto nabijenim mekanim i kratkim dlačicama koje perfektno blendaju tečni puder u kožu, bez vidljivih poteza. Ovaj model ipak nije pogodan za nanošenje pudera – njega najpre morate naneti prstima ili pljosnatom četkom, a potom uzeti ovalnu za finalno blendanje. Efekat ove četke će vas oduševiti.

četke za tečni puder

#6: Kabuki četka

Za one dame koje su uvek u žurbi kada nanose puder, kabuki četkica je idealno rešenje. Malena, kompaktna, sa glavom punom gusto nabijenih kratkih dlačica. Ovaj tip četke lako staje u dlan u pruža brzinsko rešenje za nanošenje i blendanje tečnog pudera. Kabuki modeli četke za tečni puder obično imaju ravno sečenu površinu, pa su slične buffer četkama.

četke za tečni puder

Pročitajte još i: Zašto vam se tečni puder skida sa lica – 8 grešaka koje pravite!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!