Korektor kao prajmer za senke: DA ili NE?

prajmer za senke

Ako ste pogledati dovoljno make-up tutorijala, sigurno ste videli da beauty blogerke šminkanje započinju korektorom ili tečnim puderom koji koriste kao prajmer na kapke. Make-up look na kraju ispadne fabulozan, i obično vas ubede da vam prajmer nije potreban, jer možete koristiti tečni korektor umesto njega. Zato smo se pitali, da li korektor nanet na kapke zaista može da učiniti senku dugotrajnijom i intezivnijom. Profesionalni šminker vam otkriva i rešava ovu dilemu!

Tečni korektor vs. prajmer za senke

Mišljenje profesionalnih šminkera je da tečni korektori i puderi ne “rade” dobro kao prajmeri za senke, zbog klizavosti i dodatih pigmenata. Tečni korektori (concealer-i), mogu poremetiti boju senke, što rezultira time nanosite još više proizvoda ili izgubite željenu nijansu koju ste hteli da postignete. Ovo je suprotno od onoga što želite, posebno ako radite sa specifičnim nijansama senki, poput duohrom ili jarkih boja.

prajmer za oči

Zato šminkeri savetuju da ipak nabavite prajmer za senke, koji je poseban proizvod, dostupan u svakoj parfimeriji ili drogeriji. Njegova formula je takva da je “lepljiv” i senka dobro naleže na njega, bilo da je praškasta ili kremasta. Na ovaj način ćete postići najbolji efekat i jačinu pigmenta.

Povezano: Beauty dilema – da li se senke za oči nanose PRE ili POSLE pudera?

Nanošenje prajmera na kapke

Što se tiče aplikacije prajmera na kapak, šminkeri savetuju da koristite veličinu zrna graška, kako ne biste preterali. Potreban vam je samo tanki sloj kako biste pokrili kapak i napravili idealno “platno” za šminkanje. Debeli slojevi prajmera stvaraju efekat teksture na oku, i remećenja pigmenta senke.

senke za oči

Dakle, ako želite da izvučete maksimum pigmenta iz vaših omiljenih senki, savetujemo vam da nabavite prajmer, a korektor ipak da sačuvate za prekrivanje podočnjaka i flekica!

Pročitajte još i: 5 proizvoda koje možete koristiti umesto prajmera za ten!

error: Content is protected !!