TOP 6 Hair Styling tajni iz frizerskih salona!

stilizovanje kose

Frizeri znaju svaki trik iz knjige kako bi učinili da vaša kosa izgleda fantastično. Neke od tih tajni su otkrivene, tako da i same možete kreirati salonski izgled kod kuće, uz samo nekoliko proizvoda. U nastaku saznajte top 6 salonskih tajni za stilizovanje kose!

Stilizovanje kose: Otkrivene salonske tajne!

#1: Prljava kosa se lakše oblikuje

Frizeri preferiraju ako ne operete kosu to jutro kada radite frizuru, jer se prljava kosa lakše oblikuje i bolje drži frizuru. Ako imate važno veče koje se približava, i želite sofisticiranu punđu ili talase, preskočite pranje kose dan pre.

#2: Kosa super-modela uz samolepljive viklere

Ako želite da vaša kosa dobije volumen, nabavite najobičnije samolepljive viklere. Ravna, tanka kosa se teško uvija, ali hair stilisti imaju tajnu: pre uvijanja, naprskaju tanku kosu fleksibilnim lakom i uviju je figarom, pre nego što je naviju na viklere. Ovo će kosi dati teksturu koja joj je potrebna, a kada skinete viklere, imaćete talase pune volumena i punoće!

samolepljivi vikleri

#3: Za neuredne talase – slani sprej

Ako želite sexy, ležerne talase u kosu, izbegnite “trajnu” i nabavite slani sprej umesto toga. Možete kupiti već gotov proizvod, ili ga napraviti same uz pomoć destilovane vode, morske soli i par kapi ulja. Obilno naprskajte kosu, izgužvajte je i pustite da se prirodno osuši.

Mi vam predlažemo Subrina Texture slani sprej za kosu.

subrina slani sprej

#4: Rešite ispucale krajeve pre šišanja

Ako ne želite da skratite kosu, ali vaši krajevi vape za tim – evo jedne frizerske tajne: nanesite leave-in tretman na suvu kosu, i potom izduvajte krajeve fenom. Toplota će učiniti da sastojci iz tretmana dublje prodru unutar dlake i privremeno “zamaskiraju” ispucale krajeve.

Povezano: Šta da radite ako ne možete otići na šišanje u salon?

#5: Ne čekajte predugo između farbanja

Ako kosu redovno farbate (na svakih 28 dana), zapravo je štitite od nepotrebnog oštećenja. Ako ne čekate predugo da popravite boju, to znači da kolorista neće morati da vam farba celu dužinu, usled izbleđivanja boje. U međuvremenu, koren možete same prefarbati kućnom farbom.

farbanje u salonu

#6: Možete se same isfenirati na profi način

Ako želite de uštedite na redovnom feniranju u salonu, samo nabavite alatke koje i frizeri koriste i puno vežbajte! Dobar profesionalni fen sa AC motorom i izduvnom moći od bar 80 km/h i kvalitetne četke su osnova dobro isfenirane kose. Na Youtube možete naći puno tutorijala za feniranje, tako da ovu veštinu zaista možete same naučiti!

Mi vam predlažemo THE WET BRUSH Tourmaline Blowout četku za feniranje kose.

Pročitajte još i: Napravite frizuru bez odlaska u frizerski salon – 3 predloga!

_____________________________________________________________ Svi tekstovi i kompletan sadržaj na portalu Lepotica.rs napisani su samo u informativne svrhe i nije zamena za stručni savet. Portal Lepotica.rs ne pruža medicinske, psihološke niti bilo koje stručne savete i sadržaj tekstova na portalu ne predstavlja mišljenje autora i nije zamena za stručno mišljenje, te portal Lepotica.rs ne može preuzeti odgovornost za eventualnu štetu nastalu korišćenjem informacija iz sadržaja tekstova.
error: Content is protected !!