Napravite frizuru bez odlaska u frizerski salon – 3 predloga

Kad god ste u nemogućnosti da odete u frizerski salon i da vam profesionalac uredi kosu za neku svečanu priliku, uz pomoć drugarice ili majke, a možete probati i sami (nakon nekoliko pokušaja ćete sigurno uspeti) da napravite neku od 3 predložene frizure u nastavku današnjeg teksta.

Verujemo da nekada sigurno želite da malo podignete kosu i postignete glamurozan izgled. Punđe i pletenice su uvek popularna, a brza, zabavna i efektna zamena za raspuštenu – čistu, negovanu i zdravu – dugu i kosu srednje dužine.

Prateći naše pisane korake, kao i video upute, možete ova 3 odlična stila isprobati i kod kuće. Shvatićete da ne morate uvek da dajete visoke iznose da vam kosa izgleda privlačno.

Frizura – sami svoj majstor

1. predlog

Dijagonalno podelite kosu celom dužinom – od čela prema vratu – pa s jedne strane ispletite obrnutu pletenicu (spoljašnje pramenove prebacujete ispod središnjeg pramena), a s druge normalnu riblju kost. Ispletenim i svezanim pletenicama nežno i malo izvucite pramenove kako biste dali vašoj frizuri više volumena. Ukrstite krajeve pletenica i učvrstite ih ukosnicama.

uže pletenica
Pogledajte i: 5HIT načina da nosite uže pletenicu!

2. predlog

Začešljajte kosu prema nazad, podelite je na 3 dela i od svakog napravite niski konjski rep. Svaki rep oblikujte u uže pletenicu – podelite rep na dva pramena pa uvrnite pramenove na istu stranu, potom ih uvrnite međusobno u suprotnom pravcu od onog u kome ste ih uvijali pojedinačno, pričvrstite ih na kraju gumicom.

Nežno i malo izvucite pramenove svakoj oblikovanoj uže pletenici pa onu sa leve strane provucite ispod srednje i preko elastične gumice desne uže pletenice i učvrstite ukosnicama. Desnu prebacite preko srednje i elastične gumice leve pa učvrstite ukosnicama. Krajeve leve i desne pletenice provucite ispod srednje i takođe učvrstite ukosnicama. Središnju uže pletenicu u cik-cak fazonu učvrstite tako da oblikujete punđu. Dodajte ukrasnu šnalu i frizura je gotova.

3. predlog

Prebacite svu kosu preko glave pa ispletite obrnutu pletenicu ali ne celom dužinom kose već ostavite krajeve pa ih uvijte figarom. Kraj pletenice prebacite nazad pa ukrasnom tanjom trakom učvrstite na vrhu glave. Natapirajte kraj pletenice, uvrtite ga u punđu i učvrstite ukosnicama.

Povezano: Kosa kao iz salona – saveti za feniranje kod kuće!

 

error: Content is protected !!