Kosa kao iz salona – saveti za feniranje kod kuće

Umesto da čekate da vas frizer savršeno isfenira prilikom sledećeg redovnog odlaska na šišanje i/ili farbanje kose, uz pomoć naših saveta i trikova te pravilnog izbora proizvoda, bićete vešti da se fenirate sami kod kuće. Postoji efikasna tehnika za feniranje kod kuće, ali prava tajna je u prvom koraku. U nastavku teksta saznajte koji vam trik nedostaje.

Saveti za feniranje kod kuće

1. Za savršeno feniranje kod kuće, veoma je važno koje proizvode koristite za pranje. Počnite da čitati etikete na šamponima koje kupujte ako želite da imate zdravu kosu i uvek izaberite one bez sulfata čije blage površinski aktivne materije nisu agresivne za kožu glave, ne isušuju kosu i ne ispiraju farbu i druge tretmane za kosu. Nećete pogrešiti ako se odlučite za Subrina professional VOLUME SHAMPOOSubrina professional VOLUME CONDITIONER – proizvode sa mlečnim belančevinama koji kosi daju mekoću, olakšavaju oblikovanje kose, povećavaju volumen i punoću.

šampon za dubinsko pranje kose
Pogledajte i: 5 razloga da koristite šampon za dubinsko pranje kose!

2. Takođe, bitna je i temperatura vode prilikom pranja kose. Pranje kose treba biti ugodno te poučeni iskustvom vaših frizera, kosu perite toplom do hladnom vodom. Ako imate masnu kosu, toplom vodom ćete ukloniti masnoće, dok suva kosa zahteva nešto hladniju temperaturu prilikom pranja. Takođe, hladna voda će obezbediti efikasnije delovanje regeneratora, odnosno učiniti da vaša kosa bude svežija, elastičnija i više hidrirana.

3. Nakon pranja kose, prebacite kosu naopačke i dok je još mokra nanesite malu količinu losiona za kosu. Subrina Professional BOOM BOOST daje izuzetan volumen i omogućuje dugu postojanost bujnosti kose. Ravnomerno rasporedite ovaj proizvod za za zaštitu kose od toplote pomoću četke ili koristite redak češalj za raščešljavanje.

Super combo samo na Lepotica webshopu! Savršeni par čine tretman maska za kosu i najbolja četka za raščešljavanje kose!

aaaaaaaaaaaaaaaa
Za više informacija, kliknite na sliku!

4. Vreme i strpljenje su od presudnog značaja za savršeno kućno feniranje. S obzirom da prilikom prvog feniranja kod kuće nećete biti baš vešti u prebacivanju fena iz jedne ruke u drugu ili u podešavanju toplote, da ne biste bili nezadovoljni postignutim radite polako. Najbolje je da uložite novac u lakši fen s više brzina kako biste mogli regulisati toplotu.

5. Strpljivo isfenirajte svaki pojedinačni pramen tako da fen bude usmeren niz dlaku od korena pa sve do krajeva. Počnite s donjim delom kose kod samog vrata, a završite sa feniranjem prednjeg dela.

6. Takođe, vrlo je bitno da veličinu četke prilagodite vašoj dužini, gustini i teksturi kose. Kada uvijete pojedinačne pramenove, svaku formiranu loknu pričvrstite šnalom. Šnale treba da ostavite dok vam se kosa potpuno ne ohladi ili sami fiksirajte vašu frizuru hladnim vazduhom fena. Za uvećanje volumena prednjeg dela kose, fen usmerite suprotno od rasta vlasi.

Na našem webshopu možete izabrati četku koja odgovara vašem tipu kose.

aaa
Za više informacija, kliknite na sliku!

7. Kada vam se svi pramenovi ohlade, izvucite šnale pa kosu raščešljajte prstima, stilizujte nekim od proizvoda za njegu i sjaj kose pa učvrstite frizuru lakom za kosu kao što je Subrina Professional S FORCE PREMIUM.

Povezano: Kako izabrati četku za feniranje?

error: Content is protected !!