Samo za hrabre: 9 trendy frizura koje morate probati u 2024. godini

frizura
Photo: Pinterest

Iako ne postoji “pravi” trenutak da nešto promenite kod sebe (svaki trenutak je pravi!), Nova godina se čini kao popularna sezona za: novi razmeštaj u stanu, novi hobi, ili – novu frizuru! Na sreću, trendovi frizura za 2024. godinu su raznovrsni i čine odlazak u salon zabavnijim nego inače. Ako imate ideju da se osmelite i za sebe odaberete neku od ”hrabrijih” frizura – u nastavku vam donsoimo 9 predloga ”bold” frizura za narednu godinu.

O trendovima frizura za 2024. godinu

Kratke frizure će biti u trendu, ali očekujte da imaju ”effortless” notu. To znači – frizura bez puno truda. Opuštene paž i “pixie” frizure sa prirodnim talasima će zameniti one ”doterane” stilove, koje smo viđali predthodno. Ovo su lepe vesti za sve dame koje preferiraju opušteniju stajling rutinu. Ukoliko vas sređivanje kose usrećuje – i dalje će biti frizura za vas. Paž do brade i ”halo cut” će vam dati mnogo mogućnosti za poigravanje sa toplotnim styling aparatima i četkama, kako biste postigle savršen oblik.

#1: Talasasati tupi paž

Prema tvrdnjama frizera, dame sada žele opušteniji, “lived-in” dodir frizure, tako da umesto ekstra-ravnih paževa, viđaćemo prirodne talase. Ovaj paž nema stepenove, ali ima tupe ivice, jer se tako dobija moderni izgled klasične paž frizure. Ako želite da ponesete talasasti paž naredne godine, morate ukloniti težinu krajeva, kako biste dobili puniji izlged kose.

Pinterest

#2: Birkin šiške

Pripremite “tie-dye” košulje i zvoncare, jer se vraćamo u sedamdesete! Iako ne možemo predvideti šta će ovi trendovima inspirisani 70-im doneti, svakako sa sigurnošću možemo tvrditi da će Birkin šiške biti popularne. Ova frizura je inspirisana legendardnom Jane Birkin. Dakle, francuske šiške u kombinaciji sa dužinom kose do ključne kosti (ili dužom). Ključ ove frizure su suptilni stepenovi, koji su blago neujednačeni.

Pinterest

#3: Paž do vilice

Još jedna kratka frizura koju možete očekivati da će biti popularna u 2024. jeste paž do vilice. Ova frizura, čak i ako je dugačka do vrata, nosi dovoljno drame da zaustavi saobraćaj. Dužina bi trebalo da bude do vilične kosti, i da tako ”grli” bradu. Ova frizura je kratka, čista i razigrana, dok je u isto vreme stylish. Nosite je ravnu i kratku, ili dodajte malo kreme za kovrdže, kako biste napravile malo teksture.

Pinterest

#4: “Halo” frizura

Ne morate biti anđeo da biste imale ”oreol” (halo). Ova nadrealna frizura će vam dati približan efekeat. ”Halo” frizura je opuštenija verzija ”bowl cut” frizure. Opušten, okrugli oblik kose grli lice sa obe strane, otvarajući lice na jagodicama. Ova frizura može biti sečena kod brade ili ključne kosti, ali glavni fokus ove frizure su oble šiške. Tražite suptilne stepenove kako biste imali pokret.

Povezano: “Hair Dilema” – Kada je najbolji trenutak da operete kosu pre pravljenja svečane frizure

Pinterest

#5: Kovrdžava pixie frizura

Klasični “pixie” dobija svoj apdejt za 2024. godinu – eksperti predviđaju da će ova frizura sada imati kovrdžave šiške, koje slobodno padaju preko čela. Ovo će momentalno osvežiti svaku “pixie” frizuru. Dakle, tražite od frizera da vam napravi visoke stepenove sa strane, kako bi sav volumen kose bio napred. Ovaj look je odličan za sve dame sa prirodno talasastom kosom, jer ćete je tako pustiti da bude prirodna, bez previše stajlinga. Samo dodajte par špriceva texture spreja kako biste definisali kovrdže.

Pinterest

#6: Šiške do trepavica

Naredne godine, očekujte da šiške budu najduže ikada. Frizeri predviđaju da će se nositi duge i ”wispy” šiške, koje dosežu skoro do vaših trepapvica. Ove šiške su ”preduge”, ali na najbolji mogući način. Ako je vaša kosa prirodno ravna, onda vam šiške neće zahtevati previše stilizovanja. Dakle, donesti u salon slike za inspiraciju. Zatražite da vam šiške na sredini budu kraće i “wispy”, a strane duže, kako biste stopile sa kosom.

Pinterest

#7: Okrugla kovrdžava frizura

Postoji pregršt frizura za kovrdžavu kosu koje naglašavaju prirodnu lepotu teksturisane kose, ali eksperti se slažu da je okrugli ”curly cut” najlaskaviji. Ova frizura oblikuje lica i dozvoljava kovrdžavam da budu punije i uniformisanije.

Pinterest

#8: Sofisticirana “shag” frizura

Ova frizura je savršena za sve one kojima je dosadio običan paž ili “shag” ili žele da je malo uzdignu na elegantniji nivo. Ovi duži, ravni stepenovi je čine ispoliranom više nego obična “shag” frizura, dok je oblik flaše i uvijeni krajevi čine da bude zanimljivija od običnog paža. Ako želite standardnu verziju ove frizure, zatražite od frizera unutrašnje stepenove kroz donji deo kose. Ovi dijagaonalni stepenovi uklanjaju težinu, dozvoljavajhći da zakrivljenost glave kreira volumen i pokret.

Pinterest

#9: Leptir stepenovi

Ako želite kosu koja nežno grli konture vašeg lica – razmislite o “leptir” stepenovima. Ova ženstvena frizura prelepo uokviruje lice, sa mekim stepenovima koji nude pokret. Zatražite stepenove koji grli lice, kako biste uklonili težinu kose i dobili volumen. Dok stilizujete ovu frizuru, koristite okruglu četku uz laganu penu za volumen kose. Šiške sušite ka napred, i od lica, kako biste postigli taj ”leptir” izgled kose.

Pinterest

Pročitajte još i: 6 saveta za stilizovanje pixie frizure

error: Content is protected !!