Sama svoj frizer: 6 saveta za stilizovanje “pixie” frizure

pixie frizura

Pixie frizure su i dalje popularne, a vidimo i zašto: kada se dobro stilizuju, one su “edgy”, razigrane, ženstvene i cool! Posle godina popularizovanja nadogradnje kose, pixie frizure su poput svežeg daška vetra! Ako ste ponosna vlasnice ove kratke frizure, u nastavku vam donosimo 6 najboljih saveta frizera za njeno stilizovanje!

6 saveta za savršenu pixie frizuru

#1: Smekšajte pixie uz šiške sa strane

Kako biste pixie frizuru učinile ženstvenijom, isfenirajte šiške na stranu, koristeći malu okruglu četku. Ove mekane šiške, stilizovane na stranu će umanjiti oštrinu uglova brade i ceo look učiniti manje strogim. Ako su vam šiške prekratke, stilizujte pramenove oko lica – za wispy efekat, ispeglajte pramenove koji uokviruju lice i razdvojte ih prstima.

#2: Ne preterujte sa proizvodima

Voskovi i pomade za oblikovanje kose su sjajni proizvodi za postizanje “piecy” teksture, razdvojenih pramenova, ali nemojte preterati! U tom slučaju ćete izgledati masno i “spiky”. Koristite količinu proizvoda poput malog novčića, za celu kosu. Ako ne umete da radite sa kremastim proizvodima, naprskajte beachy slani sprej na kosu, kako biste dobili teksturu i taj “sexy, dirty” izgled!

Mi vam predlažemo Subrina Professional slani sprej za kosu.

#3: Koristite proizvode koji daju teksturu

Ako želite da izgledate poput Šarliz Teron, trik je da vam kosa ostane moderna i mladalačka, uz korišćenje preparata koji daju teksturu i čvrstinu. To znači da odabete lagane voskove i pomade, a da odbacite one koji daju zalizan efekat, poput gelova i anti-frizz sprejeva.

Povezano: Proizvodi za oblikovanje kose – kako odabrati prema tipu kose i frizuri?

#4: Dodajte volumen

Malo podizanja kose iz korena daće potpuno glamuroznu notu vašoj kosi. Dugačka kosa ima težinu, koja je vuče na dole, a kratka kosa može učiniti da se osećate kao da odjednom imate mnogo više kose! Koristite texture volumizing sprejeve koje ćete naneti u koren kose dok je sušite fenom. Za još više volumena, zabacite glavu naopačke kada je sušite!

Za puniji volumen efekat, predlažemo vam Moroccanoil Volumizing Hair Mist sprej!

#5: Promenite mesto razdeljka

Žene su često u zabludi, da ako imaju kratku kosu, moraju da je nose uvek na isti način. Smatrajte ovaj mit netačnim: ako promenite mesto na kom pravite razdeljak, dobićete potpuno novi pixie! Ako imate dugu kosu na vrhu glave, možete je prebaciti sa strane, nepraviti razdeljak na sredini, ili čak zabaciti pozadi.

#6: Pegla za kosu vam je najbolji prijatelj

Ako je vaša kosa prirodno kovrdžava, talasasta ili gusta, ukrotite je toplotom. Najpre nanesite malo koncentrovanog seruma ili termičke zaštite na kosu, a potom zagladite pramenove uz pomoć pegle za kosu. Ovo je najbolji način da ukrotite prirodno gustu ili jaku kosu. Presa za kosu daje sjaj i olakšava kontrolisanje kose.

Pročitajte još i: Mali rečnik najpopularnijih frizura – pixie, lob, shag…

error: Content is protected !!