DIY maska koja oporavlja ispucale usne za tren!

maska za usne

Nijedna zima ne može da prođe bez nekoliko potrošenih balzama za usne, složićete se! Zima je period godine kada niske temperature, mraz i vetar mogu učiniti veliku štetu koži, kosi ali i usnama. Setite se da usne gotovo da nemaju lojne žlezde koje ih “podmazuju”, zato su sklone isušivanju i pucanju. Ako želite ozbiljan tretman za sveži start posle sezone ispucalih usana: isprobajte masku za usne! Ona se nanosi na čiste usne, i posle nekog vremena ispira! Možete je same napraviti, uz 2-3 sastojka iz kuhinje, a obećavamo odličan efekat! Recept sledi u nastavku.

“Uradi sama” maska za oporavak usana

Ova maska za usne se pravi od jogurta, koji, zahvaljujući mlečnoj kiselini uklanja naslage odumrlih i suvih ćelija kože, a dodano hidrira i vezuje proteine. Glina takođe pomaže u uklanjanju suvih delova kože. Za dodatni hidrataciju, možete umešati cvetni hidrolat ili sprej za lice. Kada isperete masku, ostaće vam meke i nežne usne!

Sastojci:

  • 1/4 kašičice jogurta
  • 1/4 kašičice gline u prahu ili sode bikarbone
  • opcionalno: hidrolat lavande ili ruže

Povezano: 10 neočekivanih upotreba balzama za usne

maska za usne

Priprema maske:

Pomešajte glinu i jogurt (ili sodu bikarbonu), sa malo hidrolata, kako biste formirali pastu. Nanesite ovu masku na usne u debljem sloju i ostavite da deluje 10-15 minuta.

Opcionalno, nakon nanete maske, poprskajte usne lagano hidrolatom. Ovo će zaključati nutrijente i vlagu unutar kože usana i zaštititi ih od isušivanja.

Vaše usne će biti osetljive posle, zato ih ponovo isprkajte hidrolatom nakon uklanjanja maske i završite negu balzamom za usne.

Pročitajte još i: Zašto imate osećaj da vam balzami za usne još više isušuju usne?

error: Content is protected !!