Isprobajte “koktel” tehniku nanošenja maskare za trepavice kao sa reklame!

koktel tehnika maskara

Najbolja stvar kod igranja sa šminkom jeste mogućnost njenog kombinovanja, a to se ne tiče samo boja i finiša, već i samih proizvoda! Ako tražite način kako da poboljšate efekat vaše omiljene maskare, a na svu sreću, imate ih nekoliko – isprobajte “koktel” tehniku nanošenja! Ova metoda podrazumeva slojevito nanošenje više slojeva različitih maskara, kako biste postigli željenu dužinu, lift i uvijanje trepavica! U nastavku vam otkrivamo kako ovo da uradite!

“Koktel” tehnika nanošenja maskare

#1: Odaberite dve različite maskare

Ako imate više otvorenih maskara u opticaju (ne krivimo vas, znamo da je potraga za savršenom maskarom duga), odaberite dve razlite maskare, koje daju različit efekat. Pre toga, dobro razmislite šta želite da postignete sa vašim trepavicama – da li je to dužina + uvijanje, ili punoća + definicija. Prema tome i odaberite maskare.

Povezano: Kako da odaberete savršenu maskaru prema vašem tipu trepavica?

koktel tehnika maskara

#2: Počnite sa slojevitim nanošenjem

Kada ste odabrale željenu formulu maskare, vreme je da počnete sa slojevitim nanošenjem. Najpre nanesite onu maskaru koja će najviše učiniti za oblik vaših trepavica – dakle, neku za uvijanje. U ove svrhe možete iskoristiti i vodootpornu maskaru, jer ona najbolje drži oblik trepavica, zahvaljujući specijalnim voskovima. Nanesite velikodušan sloj na trepavice i sačekajte da se malo osuši.

Povezano: 8 trikova sa maskarom koji će vas oduševiti

#3: Nanesite drugu maskaru

Posle jednog sloja prve maskare, vreme je da nanesete drugi sloj druge maskare. Odaberite onu koja će dati fenomenalan završni finiš trepavicama – gusitnu, punoću ili dužinu, u zavisnosti od toga šta želite. Maskaru nanesite od korena do vrhova trepavica, uz cik-cak pokret.

koktel tehnika maskara

#4: Manje je više

Posle dva sloja dve različite maskare, zastanite na tren, da procenite situaciju. Ako želite još malo “lift” efekata, dodajte još jedan sloj maskare za uvijanje. Ako želite još malo dužine i definicije, dodajte baš tu maskaru.

Trik sa slojevitim nanošenjem maskara jeste taj da zapamtite da je manje zapravo više – ne želite da završite sa grudvicama maskare na trepavicama. Ako želite da ubacite i treću maskaru u kombinaciju, fokusirajte se da na ciljane regije poput trepavica na spoljašnjem uglu oka, ili na donje trepavice. To je to!

Pročitajte još i: Šta je “tubing” maskara i da li je već koristite?

error: Content is protected !!