8 trikova sa maskarom koji će vas oduševiti

By  |  0 Comments

Za većinu nas, nanošenje maskare je ustaljena rutina – radimo to svakog dana, otvorenih usta (kako drugačije?), sa gomilom poteza na trepavicama. Ali, da li ste se zapitale, da li to radite pravilno? Znajte da možete izvući maksimum iz prosečne maskare, ako znate par trikova zanata, koje vam otkrivaju profesionalni šminkeri, a mi vam ih prenosimo!

Ovih 8 trikova sa maskarom morate probati!

1. Ne odgovara svaka četkica maskare svakom oku

Ako imate manje oči, ili vam je pregib kapka gotovo nevidljiv, potražite manju četkicu kako biste lako dohvatili svaku trepavicu. Poenta maskare je da je nanesete što bliže korenu trepavica. Ako imate manje oči, i dalje možete koristite četkicu za volumen koja je gusta, čupava i debela, samo potražite one koje su manjih dimenzija. S druge strane, ako su vam oči krupne, potražite što veću četkicu maskare, kojom ćete u dva poteza prekriti cele trepavice.

trikovi sa maskarom

2. Ne pomerajte četkicu cik-cak

Kada nanosite maskaru – ne koristite stari “cik-cak” trik, jer će vam takve biti i trepavice, raščupane u sto pravaca. Umesto toga, prislonite maskaru na koren trepavica, malo je pomerajte u korenu, u potom izvucite četkicu ravno naviše kroz trepavice. Ovaj trik će dati efekat razdvajanja trepavice i iluziju punoće.

3. Za ekstra volumen trepavica – puder u prahu

Kako biste dobili pune, voluminozne i čupave trepavice, posegnite za – puderom u prahu ili bebi-puderom! Nanesite ga u veoma tankom sloju četkicom između dva sloja maskare, kako biste napravili podlogu za hvatanje crnog pigmenta. Ovaj trik će vam dati instant volumen i debljinu, a efekat će vas oduševiti!

Za ekstra volumen trepavica odaberite City Color Volume&Condioning negujuću maskaru sa debelom čupavom četkicom.

4. Maskaru nanosite u fazama

Ako ujutru nemate vremena da 15 minuta izvlačite samo trepavice, uradite sledeće: nanosite sloj po sloj maskare tokom dana. Ujturu nanesite tanak sloj maskare, a tokom dana, dok ste na poslu ili pauzi, slobodno dodajte još koji sloj. Kada je svaki sloj imao dovoljno vremena da se osuši, efekat će biti još bolji. Samo pazite da ne preterate – kako ne biste dobile efekat paukovih nožica.

trikovi sa maskarom

5. Zaštite kapak od umrljavanja maskarom

Završile ste taj komplikovani smokey eye, i sada ste sve zamrljale maskarom? Kako vam se ovo ne bi više dešavalo, isprobajte trik: prislonite karticu na gornji kapak dok nanosite maskaru, kako se otisak crnog pigmenta se vrhova trpavica ne bi preslikao na kapak. Isto učiniti sa donjim trepavicama, ali koristeći zaobljeni deo kašike.

Povezano: 6 situacija kada je braon maskara bolja od crne

6. Nanesite maskaru odozgo

Za ekstra volumen i pokrivenost trepavica, nanesite maskaru i na spoljašnji deo gornjih trepavica, a ne samo na donji. Ovo će dati deblju prekrivenost svake dlačice, i veoma primetan volumen, koji mami pogled!

7. Sprečite grudvice na trepavicama

Stari trik make-up artista je da skinu višak formule sa četkice brisanjem o papirni ubrus. Ovako će na četkici ostati idealna količina maskare koja će obložiti trepavice bez grudvanja. Ovo je posebno koristan trik za tek kupljenu maskaru, koja je obično vlažnije teksture i čini da se trepavice lepe.

trikovi sa maskarom

8. Produžite trajanje maskare

Preko vaše standardne maskare, nanesite završni sloj vodootporne maskare, koja će sprečiti razmazivanje maskare tokom dana. Ona će takodje bolje držati uvijen oblik trepavica. Pošto je bazni sloj obična maskara, lakše ćete skinuti vodotorponu koja se nanosi u poslednjem sloju!

Naš predlog je City Color Vodootporna maskara, za produženi efekat uvijenih trepavica i otpornost na kvašenje i suze.

Pročitajte još i: Ovaj Instagram trik će promeniti vaše nanošenje maskare – zauvek!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!