Zašto i kako treba da čistite pribor i alat za kosu?

sjaj kose

Želite da vaš pribor i alat za kosu napravi čudo od frizure? Baš zato, kao i za druge stvari, morate brinuti o njima. A to znači nežno, temeljno i redovno čišćenje. Setite se, kada ste poslednji put očistili četku za kosu, fen ili peglu? Verovatno niste znali ni da se ovi alati čiste? Zato u nastavku saznajte zašto i kako se čiste alati i pribor za kosu.

Čišćenje pribora za češljanje

Samo zamislite šta se sve taloži na iglicama vaše četke ili češlja: prašina, ostaci laka za kosu, sebum sa skalpa, drugi proizvodi za kosu, bakterije, razne čestice, mrtve ćelije kože. I koliko toga se nakupi tokom nedelja i nedelja… Da li zaista želite da sve to nanesete na tek opranu, čistu kosu? Postupak čišćenja četki i češljeva treba da izgleda ovako:;

  • uzmite dugačak tanak češalj za tapiranje (treba vam njegov kraj) ili zatvorene makaze, i uvucite ih ispod gomile dlaka na četki i povucite nežno ka gore. Ostatak prašine i dlaka pokušajte da izvučete pincetom.
  • potom napunite činiju toplom vodom i dodajte pročišćavajući šampon za ksou. Natopite četke na kratko ili uzmite staru četkicu za zube i istrljajte talog sa baze četke ili češlja.
  • osušite četke i češljeve, prirodno ili fenom za brži rezultat.

Olakšajte čišćenje četke za kosu uz The Wet Brush Shades of Love Pink četku koja dolazi sa praktičnim nastavnom za uklanjenje dlaka i nečistoće iz baze četke.

Povezano: Vodič – najbolja četka za kosu za vaš tip dlake

čišćenje pribora za kosu

Čišćenje figara i pegle za kosu

Ako niste znale, lepljivi ostaci proizvoda za kosu koji završe na vašem aparatu za stajling uzrokuju prženje kose i rascvetale krajeve. Zato je važno redovno čistite grejnu površinu pegle i figara, kako biste sprečili gorenje kose.

  • obavezno isključite peglu/figara iz struje. Navlažite krpicu vodom i istrtrljate grejnu površinu stajling aparata. Ako voda ne skida nečistoće, dodajte malo alkoholana krpicu i ponovite postupak.
  • naslage proizvoda sa pegle se lakše skidaju dok su alati topli (ne vrući).
  • uživajte u glatkom klizanju pegle i sjajnim lepršavim loknama figara.

čišćenje pribora za kosu

Čišćenje fena

Produžite vek trajanja svom fenu i omogućite mu maksimalne rezultate tako što će redivno uklanjati dlake, prašinu i čestice iz ventilacionog filtera.

  • skinite zadnji poklopac filtera (plastična mrežica) – najčešće se odvrne.
  • izvadite filter i očistite ga malim alatom poput štapića za uši, četkice za zube, čačkalica, pincete… potom ga operite toplom vodom i potpuno osušite.
  • prebrišite telo fena vlažnom krpicom, kako biste uklonili ostatke proizvoda za kosu

Povezano: Kako da izaberete savršen fen, peglu i figaro za kosu – VODIČ za kupovinu

čišćenje pribora za kosu

Čišćenje aksesoara za kosu

Sve one gumice, šnalice, trake za kosu zaslužuju malo pažnje! Na njima se takođe talože ostaci stajling proizvoda, znoj, prašina, sebum, i čestice zagađenja iz vazduha. Povremeno, ubacite ih u činiju sa toplom vodom i par kapi šampona. Nežno ih istrljajte i osušite na peškiru.

Pročitajte još i: 10 grešaka koje sigurno činite dok uvijate kosu figarom

error: Content is protected !!