U čemu je razlika: tattoo vs. microblading vs. puder obrve?

By  |  0 Comments

Ako želite da se probudite sa savršenim obrvama koje ne morate da dorađujete svakog jutra, onda sigurno znate za prednosti trajne šminke obrva. Trenutno je ova vrsta tretmana obrva u vrhu popularnosti, a postoje 3 različite tehnike koje se koriste u industriji – to su: klasična trajna šminka (tattoo obrve), microblading (japansko iscrtavanje) i ombre puder obrve. Ali, u čemu je razlika između ovih tehnika i koja najbolje odgovarati vašim obrvama?

Važno je da znate prednosti i mane svake tehnike trajne šminke obrva, kako biste se odlučili na onu koja će zadovoljiti potrebe vaših obrva i biti u skladu sa vašim stilom. Zato vam donosimo presek karaktekstika sve tri tehnike na jednom mestu!

Trajna šminka (klasične tattoo obrve)

Najčešči termin za ovu vrstu obrva je permanent make-up ili mikropigmentacija. Za trajnu šminku obrva koristi se kozmetička tattoo mašinica koje nežno implantira pigment u kožu, koristeći više vrsta finih mikro i nano iglica. Razlikuje se od klasične tattoo mašinice po manjoj frekvenciji, što znači da se pigment usađuje bliže površini kože, u odnosu na tetovažu. Osećaj prilikom tretmana je neprijatan, ali nije previše bolan.

tatoo obrve

Instagram/Pintscreen

Rezultat tehnike

Tretman je pogodan za sve tipove kože, osim za stare istetovirane obrve sa jakim potonom. Rezultati tattoo obrva mogu trajati do nekoliko godina, u zavisnosti od tipa kože, nege i životnog stila. Imajte na umu da će nijansa unetog pigmenta odmah nakon tretmana biti intentivnija 2-3 tona, a da će nakon 5-7 dana nakon regeneracije kože doći do željene nijanse.

Ako pre svega tražite dugotrajnost trajne šminke obrva, ovo je metoda za vas. Ona daje jaku boju, precizan izgled i jednodimenzionalni efekat, tako da ako prefirirate nežnije prirodnije obrve, ovo nije najbolja metoda za vas.

Povezano: Trajna šminka

Microblading (japansko iscrtavanje) obrva

Japansko iscrtavanje obrva je trenutno najpopularniji metod trajne šminke obrva. Takođe pripada tattoo porodici, što znači da se i ovde pigment ubacuje pod kožu, s tom razlikom da se ovde koristi precizni ručni alat sa sečivima, umesto mašinice. Lepota japanske metode iscrtavanje obrva je u potezima koji imitiraju dlaku, tako da možete postići veoma fin hiper-realističan prikaz pojedinačnih dlačica u obrvi.

trajna šminka obrva

Instagram/Pintscreen

Rezultat tehnike

Kod japanskog iscrtavanja, tehničar precizno crta svaku pojedinačnu dlačicu, utiskujući je u sečivom u kožu, u smeru u kome vaše dlačice inače rastu. Ova metoda je odlična čak i ako nemate svoje dlačice, jer veoma dobro imitira prirodnost. Kanalići koji se stvaraju sečivom u ovoj tehnici su bliži koži a sečiva se preciznija, u odnosu na tattoo tehniku. Ako želite prirodan izgled obrva koje ne izgledaju veštački – ovo je tehnika za vas.

Imajte na umu da masna koža i pojačano lučenje sebuma u T zoni utiču na brže nestajanje boje, ali optimalno je da mirobalding obrve traju od 1-3 godine, što zavisi od mnogo faktora.

Povezano: Japansko iscrtavanje obrva – prirodan izgled trajne šminke

Puder obrve (senčenje obrva)

Puder obrve su modernija metoda trajne šminke, jer se radi na površini kože – sloju epidermisa. Naziv tehnike opisuje njen efekat – rezultati su mnogo paperjastiji i puderastiji, sa ombre prelazom. Početak obrve je „blurovan“, zamagljen, a kraj obrve precizan i oštar.

puder obrve

Instagram/Pintscreen

Rezultat tehnike

Iglicom se apliciraju hiljade sitnih tačkica pigmenta, koji se postepeno nadogradjuje za jaču boju i definisan oblik na samom „repiću“ obrve. Ova tehnika daje utisak obrve koja je našminkana senkom za obrve. One deluju prirodno, gušće i negovano.

Pošto se puder obrve rade na maloj dubini, efekat je od 1-2 godine, što takodje zavisi od tipa kože i životnog stila. . Ova tehnika pruža tretman bez bola, krvarenja, zarastanja i drugih posledica, za razliku od prethodne dve metode. Zalečenje posle tretmana traje do 5 dana. Najbolji efekat daju onima koji žele potpuno prirodan izgled našminkanih obrva, bez grubih oštrih crta i prejakog pigmenta. Ova metoda je takođe odlična za zrelu kožu.

Ako niste fan trajnih metoda šminke obrva, predlažemo vam make-up za obrve brenda City Color, kojim lako možete definisati i popuniti oblik obrva.

Pročitajte još i: Kako da odredite savršenu formu i oblik obrva?

Leave a Reply

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

error: Content is protected !!